logo-new-bluesbreeker

 

 

 


button-home

 

button-recensies

 

button-gastenboek

Journeys To The Heart Of The Blues - Joe Louis Walker, Bruce Katz en Giles Robson

Tekst: Bert Lek

Walker Katz RobsonIn 2016 ontmoette  zanger en harmonicaman Giles Robson (GB) Joe Louis Walker (US), zang en gitaar tijdens de tweede editie van Amstelveen City Blues. Giles opperde om een ouderwetse blues album op te nemen. Joe had daar wel oren naar en haalde daar Bruce Katz (US) op piano bij.

Het project ligt in de cd speler en klinkt lekker “gedateerd” met twaalf nummers ui de oude doos.
Het trio graafde in het gigantische bluesarchief en vonden elf oude onbekende nummers van o.a. Sonny Boy Williamson, Jazz Gillum, Blind Willie McTell, Smiley Lewis, Papa Lightfoot en Big Maceo.

Er staan twee instrumentale nummers op. G & J Boogie, het enige nieuwe nummer,  met Joe Louis Walker en Chicago Breakdown (Big Maceo) met Bruce Katz in de hoofdrol. Jammer dat er geen belangrijke rol is weg gelegd voor Giles Robson.
Hij mag de gaten vullen, die de twee anderen voor hem open laten en dat doet Giles perfect.

Joe neemt alle vocalen voor zijn rekening op dit album met zijn soms bijtende stem. Zijn akoestische gitaarspel is lekker fris en gevarieerd, terwijl Bruce swingend over de pianotoetsen gaat zoals bijvoorbeeld in You Got To Run Me Down.
De heren gaan heel diep in Murderer’s Home (Blind Willie McTell), dat over de bajes en de chain gang gaat. Het zijn allemaal afwisselende nummers, die geen moment vervelen.

Jammer dat het gospelnummer Where Jesus lead ontbreekt op dit verder prachtige real deal bluesalbum. De uitvoering tijdens het optreden in de Flux te Zaandam bezorgde de mensen kippenvel.

1. Mean Old Train
2. It’s You Baby
3. I’m A Lonely Man
4. You Got To Run Me Down
5. Murderer’s Home
6. Feel Like Blown’ My Horn.
7. Hell Ain’t But A Mile And A Quarter
8. G & J Boogie
9. Poor Kelly Blues
10. Chicago Breakdown
11. Hard Pill To Swallow
12. Real Gone Lover