logo-new-bluesbreeker

 

 

 


button-home

 

button-recensies

 

button-gastenboek

Remembering Little Walter - Various Artists
(Blind Pig 5154)

Tekst: Ton Wanten

remembering-Little-WalterHet is altijd aangenaam opstaan met een stapeltje Cd’s in de brievenbus, zeker als je een “blues-Jock” bent. Zo ook vanmiddag, ik ben iemand die laat uit zijn bed rolt…

Bij het openen van de enveloppe viel mijn oog meteen op de titel van de CD: “Remembering Little Walter” en ik was al bang voor een “obligaat” plaatje met alle standards van Little Walter uitgevoerd door een obscuur bandje met toevoeging van synth drums etc.

Maar!!!!!!!! Omdat ik niet wakker was zag ik het label niet (Blind Pig) dus bij de tweede keer kijken was ik meteen wakker!
Noem me één album waar de volgende muzikanten samen opstaan:

  • Charlier Musselwhite
  • Billy Boy Arnold
  • Mark Hummel
  • James Harman
  • Sugar Ray Norcia

Nee, nee geen verzamelplaat jongens en meisjes!! Het gaat hier om een Live Recording waar vijf van de grote blues harmonica players opstaan, Letterlijk opstaan!!

Tel daarbij op dat Nathan James de gitaarpartijen verzorgt, June Core op drums en R.W. Grigsby op bass. Terloops wordt nog even vermeld dat Little Charlie Baty op “My Babe” zowel de gitaar- als mondharmonica solo verzorgt!
Deze plaat is een juweel! Dat staat vast! Met repertoire van Little Walter en uitvoerende artiesten zoals boven vermeld kan dit niet fout gaan. Kid  Anderson zorgt ervoor dat alles perfect “op band’ is komen te staan.

De verschillende blues harp players zorgen ervoor dat geen enkel nummer dezelfde sound heeft, ze geven elk hun eigen interpretatie aan de songs van Little Walter. De bijna frèle sound van Charlie Musselwhite, of de soul klanken van Sugar Ray Norcia, het directe en aangename spel van James Harman en niet te vergeten de geweldenaren Billy Boy en Hummel! Een echte aanrader!!!

De plaat ligt vanaf 7 mei aanstaande bij de betere platenboer.