Up The LSB Experience in De Amer Slideshow

 

11 januari 2020, Cultureel café de Amer in Amen
The LSB Experience

Tekst: Herman Keverling Buisman
Foto’s: Herman Keverling Buisman

lsb experienceMijn eerste optreden van 2020 in de Amer: ik had het nietsvermoedend aangekruist, denkend: ach, wel leuk.  Het bleek, dat er een tweede optreden was gepland, nadat de avond was volgeboekt. Ook de middag was het volle bak!


Toen ik dat vernam, dacht ik: dit kan wel eens veelbelovend worden, nou, ik werd zeker niet teleurgesteld!
De band is 10 jaar geleden in Bussum ontstaan. Ze kwamen al voor de tiende achtereenvolgende jaren hier een concert verzorgen. De naam van de band is verklaarbaar: de initialen van de achternamen van de bandleden.

Ik zal ze even voorstellen: Marcel Luntugan op gitaar en zang (L); Hans Sligter op gitaar en zang (S) zoon van oprichter van de Amer: Ab. Sjoerd van den Broek ook op gitaar en zang (B). Verder begeleidde dit tweetal: Rob Hendrikse op bas en Peter Deinum op slagwerk.

Er werd een potpourri van veel tijdloze muziek gespeeld, gelardeerd met grappen en grollen, dat aangaf, dat ze heel ontspannen waren. Naast wat eigen werk vooral covers van Crosby, Stills, Nash & Young, Jackson Browne, James Taylor, The Eagles, Venice, Crowded House en zelfs the Beatles kwamen voorbij.  Prachtige driestemmige zang en prima gitaarwerk, als je de ogen dichtdeed, waande je je aan de Westcoast! De drie sets vlogen om en de gehaktbal in de tweede pauze smaakte prima.

Voorbeelden van songs, die ze nu deden: Old Man, Runnig on Empty, The Weight, Like a Rolling Stone, Here Come The Sun, Seven Bridges Road en Marrakesh Express. Als toegift kwam “Hotel California voorbij.

Vanaf woensdag 15 januari gaan ze een theater tour doen, genaamd:” Beatles & Beyond”
Dus niet alleen de muziek van de Fab Four, maar ook van hun solojaren, zoals Band on the run en Imagine. En ook Badfinger en James Taylor kunnen bij die tour voorbijkomen.

Gaat dat echt meemaken, u zult zich zeker niet vervelen.

 

The LSB Experience (1 van 12)
The LSB Experience (10 van 12)
The LSB Experience (11 van 12)
The LSB Experience (2 van 12)
The LSB Experience (3 van 12)
The LSB Experience (4 van 12)
The LSB Experience (5 van 12)
The LSB Experience (6 van 12)
The LSB Experience (7 van 12)
The LSB Experience (8 van 12)
The LSB Experience (9 van 12)

  button-home button-gastenboek button-recensies  

Totaal aantal foto's: 11 | Maak web foto albums met Jalbum | Chameleon skin | Help