logo-new-bluesbreeker

 

 

 


button-home

 

button-recensies

 

button-gastenboek

A Handful Of Aces -  The European Blues Aces
Homework HWR013

Tekst: Bert Lek

Je moet maar durven om je te vergelijken met de Aces, die bestonden  uit Louis Myers, zang, gitaar en harmonica, Dave Myers, basgitaar, Fred Below, drums en Junior Wells, zang en harmonica.

Vijf Europeanen durven dat onder de naam The European Blues Aces, dat zijn: Litlle Boogie Boy uit Nederland, zang en gitaar, die vijf nummers voor zijn rekening neemt, Roger C. Wade, van oorsprong komt hij uit Engeland, maar woont al sinds de jaren tachtig in Duitsland, hij zingt vier nummers en laat de harmonica scheuren. Hij zit o.a. in The Houserockers.
De Duitse meesterpianist Christian Rannenberg op de piano en zingt een nummer. Uit Finland Jaska Prepula op de bas en de Deen Mikko Peltola achter de drumkit.
Zij brengen de muziek uit de jaren vijftig, de hoogtijdagen van de blues. Zeven songs van de oude meesters en drie eigen composities.
De opener is ‘I Feel So Bad’ van Eddie Taylor. O.l.v. Little Boogie Boy, aka Hein Meijer, zang en gitaar met een rammelende piano bespeeld door Chris wordt het een vrolijk nummer.
Roger C. Wade neemt je mee met ‘What I Say, Someday’, een eigen compositie, zijn stem is iets donkerder dan die van Hein.


Terug naar de laatste naam met ‘Chips Flying Everywhere’. De stem van Hein klinkt anders dan in het eerste nummer. Veel volwassener. Met een heerlijke harmonica van Roger en piano van Christian. Weer terug naar Roger in het nummer van Albert King ‘Don’t Throw Your Love On Me’. Een scherpe introductie met zijn harmonica. Hier mag Hein lekker soleren op zijn gitaar en is er natuurlijk ruimte voor Christian op de piano. In ‘Too Many Drivers’ van Big Bill Broonzy komt Hein helemaal los. Een lekker stampnummer. Klasse!

‘Jockey Blues’ opent met een heerlijke boogiewoogie piano van Chris, hierna neemt Roger het vocaal over en zingt hij over sensuele belevenissen met een dikke dame. In het midden van de songs twee lekkere breaks op de piano en harmonica.
Christian mag zijn ‘Hard Rocks Is My Pillow’ verzorgen. Helaas is zijn stem het minste van dit album. Wel is er een heerlijke slide van Hein.

‘Take Me Home’ een nummer van Roger wordt vertolkt door Hein als zanger. Hij lijkt wel een kameleon zijn stem is weer geheel anders. Chris heeft hier een ondersteunende functie en vult de gaatjes. Terwijl Roger het middenstuk voor zijn rekening neemt met de Mississippi saxofoon.

‘When I Get Drunk’ in dit nummer van Roger vraagt hij zich af wie hem thuisbrengt als hij bezopen is. Een lekker uptemponummer, waarin iedereen zijn aandeel heeft.
Het laatste nummer ‘All Your Love’, geschreven door Sam Maghett en bekend geworden door John Mayall en Eric Clapton wordt hier door Hein terug gebracht naar de oerversie. Een mooie afsluiter van deze gave cd.

The European Blues Aces zullen waarschijnlijk te duur zijn voor de bluesclubs.
Hopelijk zien we ze volgend jaar op een van de vele festivals!

1. I Feel So Bad.
2. What I Say Someday.
3. Chips Flying Everywhere.
4. Don’t Throw Your Love On Me So Strong.
5. Too Many Drivers.
6. Jockey Blues.
7. Hard Rocks Is My Pillow.
8. Take Me Home.
9. When I Get Drunk.
10. All Your Love.