logo-new-bluesbreeker

 

 

 


button-home

 

button-recensies

 

button-gastenboek

Live At Bronte Blues Club - The Blues Duo

Tekst: Harm Lutke

the-blues-duoBlijf je ook zo vaak gefascineerd naar straat muzikanten staan luisteren en raak je in de ban door hun vaak rauwe muziek? Dan kan ik je de nieuwe cd van Tommy Allen en Johnny Hewitt, "Live At Bronte Blues Club" van harte aanbevelen, voorop gesteld dat je niet vies bent van mondharmonica klanken die dit album domineren. Zelf omschrijven ze hun muziek als street-style Chicago blues, een naam die de lading volledig dekt en tevens doet vermoeden dat zij zelf menig straathoek onveilig gemaakt hebben. 

Tom & John, die als The Blues Duo hun boterham verdienen, zul je niet vaak meer op straathoeken aantreffen, want ze hebben hun werkterrein naar clubs en festivals verlegd, maar dat specifieke straatartiesten geluid hoor je nog steeds in hun muziek oorklinken.
Op "Live At Bronte Blues Club" weten zij je aandacht vast te houden omdat hun muziek eerlijk, rauw en oprecht is, zonder kapzones en allerlei tierelantijntjes. 
Het ligt voor de hand dat er covers op het album staan, maar ze weten me ook aangenaam te verrassen met hun eigen werken, waarbij zes van de elf tracks uit de pen van Tommy Allen vloeiden. Die variĆ«ren van stampers als ‘Back Door Boogie’, ‘Women So Good’, ‘Talk To Me Baby’ en ‘Grazy In Love’ tot prachtige slow blues nummers als ‘Why Do You Treat Me’ en ‘Livin’ In The Belly’.

Beide heren beschikken over een middelgrof schuurpapieren stem, maar de meeste vocalen neemt Tommy natuurlijk voor zijn rekening. Hij is met zijn begeleiding op gitaar, mandoline, kick drum en high hat meer dan de perfecte ondersteuning van Johnny’s voortreffelijke harmonica spel.

Tot de persoonlijke hoogtepunten reken ik ‘Why Do You Treat Me’ en de cover ‘Nine Below Zero’, waarop Johnny via zijn harp op onnavolgbare wijze een verhaal lijkt te vertellen, slepend, klagend en vol passie en emotie. In die mening voel ik mij gesterkt doordat je tijdens deze nummers totaal geen storende bijgeluiden uit de zaal hoort. Je hoort alleen de stilte van het genietende publiek.

Het album is onder eigen beheer uitgebracht en bij hun live concerten te koop.