Up Talking Blues with The Delta Ladies Slideshow
 

Talkin’ Blues with The Delta Ladies, De Regentes zaterdag 10 februari 2024
Stevige Blues in het oude zwembad

Tekst: Bert Lek
Foto’s: Bert Lek

Nu was er na jaren weer een bluesoptreden in de Regentes te Den Haag, waar op de vrijdagavonden regelmatig bluesconcerten werden gehouden. Helaas gebeurt dat daar niet meer. Maar er is hoop volgens Bert Alers die het concert aankondigt. “Wanneer deze avond slaagt bestaat de kans dat er onder nieuwe leiding weer mooie avonden er aankomen.”

Talkin’ Blues bestaat naast zanger en gitarist Peter Langerak uit Tjaart Venema, keys en zang en Paul Robbert, bas en zang¬† met Sammy de Fretes achter de drumkit en vormen Jennifer Terell, Dee ten Berge en Sharon Kamp als The Delta Ladies een welkome aanvulling, dat het concert zo lekker swingend maakt.

Deze laatste zijn ook bekend als de achtergrondzangeressen tijdens de het Haags Beatfestival in het Zuiderpark, waar zij net als Peter, de Haagse grootheden uit de jaren zestig als ook uit een wat recenter verleden begeleiden.

De band gaat voortvarend van start met ‘With A Little Help from my friends’. Met dit nummer wordt het gelijk duidelijk, het wordt, door het krachtige en mooie gitaarspel van Peter, een stevige muzikale avond. Of het ligt aan het televisie spektakel “Battle of The Bands” op SBS maar vanavond komen er mooie stukken van Joe Cocker voorbij. Om er een paar te noemen ‘Delta Lady’ als ode aan de achtergrondzangeressen en The ‘The Letter’. ¬†

Naast bekende nummers zoals ‘After Midnight’, (Peter heeft wat problemen met zijn stem.)‘Tell The Truth’, ‘Delta Lady’ is er ook ruimte voor blues met een rocksausje in het onbekende nummer van B.B. King Never make A Move To Soon.’ De opening van de tweede set.

Peter laat merken dat hij een fan is van de overleden blues grootmeester in ‘Rock Me Baby’, waar de hoofdrol is weggelegd voor The Delta Ladies, die een verdraaid leuke sensuele uitvoering van dat afgekloven nummer brengen. Daarna neemt Peter het heft weer in handen met ‘Let The Good Times Roll’ en ‘Riding With The King’. Allemaal heel stevig gebracht, redelijk ver weg van het origineel met prachtige gitaarsolo’s, die niet vervelen of verzanden.

In ‘That’s What Love Will Make You Do’ van Little Milton is de eer weggelegd voor bassist Paul Robbert, die het prachtige intro voor zijn rekening neemt, waar na Peter Langerak het overneemt met een indrukwekkende gitaarsolo.
‘Take Me To The River’ is het muzikale hoogtepunt van de eerst set, eigenlijk van deze leuke avond. Eerst is er een prachtig keyboard- en daarna een gitaarsolo te horen. Genieten dus.
Hierdoor worden de overige bandleden opgezweept tot grote hoogte.

De band geeft twee toegiften, ‘High Time We Went’ en met het over bekende ‘Sweet Home Chicago’ is het echt afgelopen en kijken de bezoekers en de band tevreden terug op een mooie muzikale avond.

 

Talkin Blues with The Delta Ladies-3
Talkin Blues with The Delta Ladies-2
Talkin Blues with The Delta Ladies-4
Talkin Blues with The Delta Ladies-5
Talkin Blues with The Delta Ladies-7
Talkin Blues with The Delta Ladies-6
Talkin Blues with The Delta Ladies-8
Talkin Blues with The Delta Ladies-10
Talkin Blues with The Delta Ladies-9
Talkin Blues with The Delta Ladies-12
Talkin Blues with The Delta Ladies-11
Talkin Blues with The Delta Ladies-13
Talkin Blues with The Delta Ladies-14
Talkin Blues with The Delta Ladies-15
Talkin Blues with The Delta Ladies-16
Talkin Blues with The Delta Ladies-17
Talkin Blues with The Delta Ladies-18
Talkin Blues with The Delta Ladies-20

  button-home button-gastenboek button-recensies