Up T-99 -Zeer gevarieerd optreden door unieke band Slideshow

 

Vrijdag 21 februari 2020, VANSLAG, Borger
Zeer gevarieerd optreden door unieke band

Tekst: Herman Keverling Buisman
Foto’s: Herman Keverling Buisman


T-99Het weer was weer stormachtig en nat, toen ik naar dit unieke stukje Drenthe reed.

Heel apart parkeerbeleid rondom de oude kerk VANSLAG, waar omheen een groot terrein tot blauwe zone was verklaard, die je noodzaakte om na twee uur weer naar de auto te lopen om de blauwe schijf te verzetten. Kan dat nu niet anders, gemeente Borger? Niet echt gastvrij, zou ik zeggen.

Ik had de band al eerder aan het werk gezien op de Zwarte Cross, dus ik wist, wat ik kon verwachten.
De persaankondiging luidde als volgt: Met in de kofferbak Tarantino-soudtrackromantiek, psychedelische woestijnrock, vuige trashcan-bluesboogies en hitsige midzomernacht ’soulslijpers stampt en kronkelt deze band door het landschap van rootsmuziek. Einde citaat. Deze mixture is vrij uniek, vooral in Nederland.
Ik moet u zeggen, daar is geen woord van gelogen, dit is muziek voor de liefhebber.  Echt met grote getale kwam het publiek dan ook niet, maar wat er kwam heeft wel degelijk met volle teugen genoten van dit drietal muzikanten.

Allereerst de naamgeving: T-99  is de benaming van een Highway in Texas.
Drum en zang werden met veel enthousiasme uitgevoerd door Martin de Ruiter, op staande bas en nog een nummertje ritmegitaar de zeer degelijke  Donné la Fontaine en last but not least: good old  Mischa den Haring op gitaar en zang.

Mischa , zoals altijd met zijn bekende hoedje had een rode Guilt, wat mij al een oudje leek(overigens alle apparatuur was oud: de sound, he?) en een witte Gibson SG.
Er werden twee sets gespeeld, in de pauze heeft  Mischa oude herinneringen opgehaald met Steven Elings, mondharmonicaspeler bij o.a. Bé Hegen (bluesgrootheid uit Drenthe) over gezamenlijke optredens in o.a. Berlijn.

Het geluid is wonderwel perfect, en dat voor een oude kerk, petje af!

De tijd vloog om, er werd nog gedanst door zowel het publiek als door de drummer achter op het toneel en om een uur of half twaalf ging iedereen met een voldaan gevoel huiswaarts.

 

T-99
T-99-2
T-99-3
T-99-5
T-99-6
T-99-7
T-99-8
T-99-9
T-99-10
T-99-11
T-99-12
T-99-13
T-99-14
T-99-15
T-99-16
T-99-17
T-99-18
T-99-19
T-99-20
T-99-21

  button-home button-gastenboek button-recensies  

Totaal aantal foto's: 20 | Maak web foto albums met Jalbum | Chameleon skin | Help