logo-new-bluesbreeker

 

 

 


button-home

 

button-recensies

 

button-gastenboek

Born A Rebel – Sweet Bourbon
Bourbon Records sb202003

Tekst: Bert Lek

Sweet BourbonNa hun debuut (demo)album Live At Trianon in 2015 volgde twee jaar later Night Turned Into Day en nu ligt de derde schijf in het laatje van mijn cd.

Het bevat tien nummers, waarvan er drie door derden zijn gepend; ‘Sitting On Top Of The World’ van Chester Burnett, beter bekend als Howlin’Wolf, ‘Lay Down Your Worries’ door Hadden Sayers geschreven en ‘Laying In The Alley’  van Joseph Maher.

Van de eigen nummers komt het merendeel van zanger René Onna en gitarist Chris Janssen, terwijl organist Willem van der Schoof de muziek voor zijn rekening neemt met ‘Unexpected‘
Laat ik gelijk maar de rest van de band voorstellen, die sinds 2018 bij elkaar is in deze samenstelling: Roeland van Laer, bas, Ruben Ramirez achter de drumkit en de prachtige achtergrond vocalen van Suzan Wattimena, Laura van der Vange en Henny Oudesluijs, The Bourbonnettes.

Dan nu mijn muzikale bevindingen.
Zoals het hoort dient het eerste nummer, het titelstuk, te vlammen en je bij je strot te grijpen om meer te willen horen en dat doet het mede door de kopersectie en het gierende orgel van Willem. Het heeft veel weg van Gruppo Sportivo, zie dit als een compliment.
‘Bourbon For You’, heerlijk, maar wordt erg gehaast gespeeld. ‘Mrs C’ is het mooiste langzaamste nummer van dit album. Prachtig gezongen door René, zwoelig aangevuld door de dames, met een mooie invulling van Willem, Chris en de blazers.
Van een heel andere orde is ‘I Asked You A Question.’ Een heerlijk relaxt Cajun achtig nummer met de samenzang van René en de dames.
‘Muddy Footprints’ Is heel geinig en gaat over slaapwandelen en wat je al dan niet kan overkomen.
‘Sitting On Top Of The World’ had wat sneller gemogen.
‘The Beast’ is opgedragen aan Mieke, die naar Amerika reist waar Donald (Trump) het leven verwoest. Desondanks is het een vrolijk nummer met weer een hoofdrol voor Willem, Chris, de blazers en de dames met de mooie stem van René, die de boventoon voert.
Van de laatste drie nummers is ‘Laying In The Alley’ het mooiste, lekker jazzy en een geinige tekst over dronkenschap door Couvoisier of door Budweiser, het maakt niet uit als je van alle twee te veel gedronken hebt kan je overreden worden en dan had je maar beter naar jouw vrouw moeten luisteren.
Het is een heel mooi product geworden, mede door de prachtige aparte foto’s en het zeer verzorgde boekje met daarin alle teksten. Chapeau! 

1. Born A Rebel
2. Bourbon For You
3. Mrs C.
4. I Asked You A Question
5.Muddy Footprints
6.Sitting On Top Of The World
7.The Beast (For Mieke)
8.Unexpected Touch
9. Lay Down Your Worries
10. Laying In The Alley