Up Sugarboy and The Sinners at Keeping The Blues Alive Slideshow
 

Zaterdag 31 augustus in De Toegift, Deurne
Sugarboy and the Sinners at Keeping The Blues Alive


Tekst: Jeannette Bes
Foto’s: Wil Wijnhoven

sugarboy-and-the-sinnersKeeping the Blues Alive is een nieuw initiatief van de gebroeders Brouwers in Deurne. Een programma vol met leuke bands in Cafe “De Toegift” in het centrum van Deurne.  Dus graag ga ik naar de kick off kijken want niemand minder dan Sugarboy and the Sinners treden op vanavond.

Op de plaats van bestemming aangekomen is de zaal redelijk gevuld maar al gauw stromen de bluezers, maar ook nieuwsgierigen toe. Gelukkig start de band iets later en met ‘Bad Habbit’ geven de jongens gelijk een mooie belofte af voor deze avond. Meerder nieuwe nummers van hun nog uit te komen cd  komen voorbij. Met het swingende ‘Come on everybody’ lijken ze de enthousiaste blues lovers te bekoren.  Doch met de slow blues van Magic Sam,  ‘Every Day and Night’ zitten de bandleden helemaal gebakken bij het publiek. Niet de zoveelste cover maar een heerlijke eigen interpretatie van deze klassieker  met vooral een eigenwijs en jeugdig tintje neergezet.

De goede zang van Boy Vielvoije, in combinatie met zijn steeds vurigere harpspel bijgestaan door Ronnie Guerin op de gitaar is een lust voor het gehoor.
Steeds strakker komt dit viertal in deze gig, mede getuige de ruimte die zij elkaar geven om iets op de voorgrond te treden met solo’s. Vincent Guerin is wel heel strak en solide op de double bas, continue bijgestaan door de goedlachse en puike drummer Frankie Duindam. Na een goed gevulde eerste vijftig minuten mogen ze eventjes maar zeker welverdiend bijkomen en naar eigen zeggen wij een biertje drinken.

De tweede setlist is ook weer swingend en vooral divers. Mooi dat zij kiezen voor steeds vernieuwende setlists.  Rock and Roll vertaald in het nummer ‘Lookin’ Back’ van Nat King Cole wisselt moeiteloos met het voortreffelijke ‘You Were Wrong’.  Mij valt vooral het nummer ‘Out Of Sight’ op, mede door de soul en rumba invloeden met alweer dat eigen tintje. Er lijkt geen einde te komen aan de tomeloze energie van dit uiterst sympathiek viertal. Met het nummer “Take A Little Ride’ van Jason Aldean als afsluiter van vanavond wordt in volle heftigheid alles uit de kast getrokken. Naar mijn bescheiden mening is dit een vitaler versie dan het origineel. Goed doorvoed met blues harp, stevige gitaar solo en vette drum en double bas.

We kunnen dus echt wel concluderen dat dit een zeer geslaagd optreden is. Ook  zou je kunnen zeggen dat er met deze joviale band geen betere opener kan zijn voor  “Keeping the Blues Alive”.  Dus verlangt het publiek niet minder dan twee toegiften, die uiteraard worden ingewilligd. Met een puike ’To Tired’  en ‘Till We Drop’ nemen we swingend afscheid van Sugarboy and the Sinners.

 

 

Sugarboy and The Sinners (1 van 23)
Sugarboy and The Sinners (2 van 23)
Sugarboy and The Sinners (14 van 23)
Sugarboy and The Sinners (10 van 23)
Sugarboy and The Sinners (11 van 23)
Sugarboy and The Sinners (15 van 23)
Sugarboy and The Sinners (12 van 23)
Sugarboy and The Sinners (13 van 23)
Sugarboy and The Sinners (18 van 23)
Sugarboy and The Sinners (16 van 23)
Sugarboy and The Sinners (21 van 23)
Sugarboy and The Sinners (17 van 23)
Sugarboy and The Sinners (19 van 23)
Sugarboy and The Sinners (20 van 23)
Sugarboy and The Sinners (22 van 23)
Sugarboy and The Sinners (9 van 23)
Sugarboy and The Sinners (23 van 23)
Sugarboy and The Sinners (3 van 23)
Sugarboy and The Sinners (4 van 23)
Sugarboy and The Sinners (5 van 23)
Sugarboy and The Sinners (6 van 23)
Sugarboy and The Sinners (8 van 23)
Sugarboy and The Sinners (7 van 23)

  button-home button-gastenboek button-recensies  

Totaal aantal foto's: 23 | Maak web foto albums met Jalbum | Chameleon skin | Help