logo-new-bluesbreeker

 

 

 


button-home

 

button-recensies

 

button-gastenboek

Daddy Told Me – Shawn Holt & The Teardrops
(Blind Pig Records)

Tekst: Huub Houben

shawn-holtAls je als zoon van een bekend iemand wordt geboren zul je je hele leven eraan herinnerd worden of er mee vergeleken worden. Natuurlijk helemaal als je ook nog eens werkzaam bent in hetzelfde vakgebied.

Dat gaat zeker op voor Shawn Holt (Lil’ Slim) de zoon van Magic Slim (Morris Holt dus) die jarenlang met de Teardrops het bluescircuit afreisde om maar zoveel mogelijk te kunnen spelen. Vaak was de kleine Shawn van de partij en kreeg de blues met de paplepel binnengegoten door zijn vader en oom Nick die ook in de band zat. Op zijn 17e ging hij mee touren om daarna een eigen weg te zoeken middels een eigen band waaronder Lil’ Slim & the Back Alley Blues band die een pracht CD in 2000 uitbrachten.

Begin dit jaar koos hij er toch voor om zich aan te sluiten bij Magic Slim & the Teardrops. Toen zijn vader onwel werd kort voor een optreden in het voorprogramma van Johnny Lang nam hij het voortouw en profileerde zich als bandleider. Na de dood van Magic Slim (februari 2013) ging de band verder onder de naam Shawn Holt & the Teardrops.

Op het Blind Pig label is hun eerste CD uit en mag niet verwonderlijk zijn dat deze is opgedragen aan Magic Slim, met veelal nummers die een speciale betekenis voor Magic Slim hadden.  Eigen nummers van vader (2x) en zoon (5) ontbreken ook niet,  en deze nagedachtenis kreeg de mooie titel “Daddy Told Me” mee.

 Ex -Teardrop John Primer is ook op enkele nummers van de partij.
Over de CD kunnen we kort zijn, het is een eerbetoon geworden waar zijn vader trots op zou zijn geweest, de fans van de Teardrops kunnen ook gelijk een traantje wegpikken. Vanaf de start houdt Shawn het tempo erin met een heerlijke drive,  zijn ziel en zaligheid heeft hij er weten te leggen en dat hoor je.
Onvervalste Chicago Blues die geen moment gaat vervelen.