Up Sean Webster Band, na drie keer eindelijk het vierde is scheepsrecht Slideshow
 

Zaterdag 4 maart, De Noviteit, Monster
Sean Webster Band, na drie keer eindelijk het vierde is scheepsrecht 

Tekst: Bert Lek
Foto’s: Bert Lek


Drie keer ging het mis door Covid-19 en ziekte van Sean Webster maar ze zijn er vanavond! Naast Sean, zang en gitaar, Ruud Gielen achter de drumkit, Floris Poessé op de basgitaar enAxel Zwinselman op keys.
Een kwartier later dan aangekondigd start de band met het lekkere stevige instrumentale ‘Til Summer’ .


Vervolgens zes nummers, die niet in de volgorde van de setlist, die op de grond ligt, worden gebracht.
Bij ‘I Put A Spell On You’ een nummer van Screaming Jay Hawkins mag Axel op keys het intro en het muzikale middenstuk voor zijn rekening nemen. Dat doet hij erg goed.

Wat opvalt is dat Sean echt de baas is vanavond. Geen van de begeleiders krijgt de ruimte om te soleren. ‘Your Eyes on Me’ wordt van een spiekbrief gebracht. Met Axel alleen wordt het een mooie uitvoering, die de mensen raakt.

The ‘Thrill is Gone’, B.B. Kings livenummer sluit de eerste set af.
Een mooie uitgerekte versie met een heerlijke gitaarsolo.
Na de half uur pauze gaat het er gelijk steviger aan toe met ‘You Got To Know’. ‘Not You And Me’ zorgt voor een duel tussen Axel op keys en Sean met zijn gitaar. ‘Hear Me Now’ zorgt ervoor dat het de eerste keer vanavond stil is in de zaal. Het is een uitvoering van zeer ruig tot heel subtiel. Prachtig gebracht door de band. ‘Highwayman’ vormt de afsluiter van dit zeer onderhoudende concert. Best een pluim mag aan Ruud en Floris gegeven worden. De eerste roffelt heerlijk energiek op de trommels en bekken, terwijl de laatste bijna stoïcijns de bas hanteert met af en toe een glimlach naar Axel. Zij zorgen ervoor dat de andere heren hun ding kunnen doen.

Het publiek wil meer en het wordt hoe kan het ook anders ‘I’d Rather Go Blind’ van Etta James. Eerst Sean alleen en daarna met de hele band. Zoals altijd wordt het zeer indrukwekkend gebracht.
Daarna gaat iedereen gelukkig de zondag in.

 

Sean Webster Band-5
Sean Webster Band-3
Sean Webster Band-4
Sean Webster Band-2
Sean Webster Band
Sean Webster Band-6
Sean Webster Band-7
Sean Webster Band-10
Sean Webster Band-9

  button-home button-gastenboek button-recensies  

Totaal aantal foto's: 9 | Maak web foto albums met Jalbum | Chameleon skin | Help