logo-new-bluesbreeker

 

 

 


button-home

 

button-recensies

 

button-gastenboek

Leave Your Heart At The Door – Sean Webster Band
Eigen Beheer

Tekst: Wil Wijnhoven

Sean Webster BandIn mijn herinnering heb ik Sean Webster opgeslagen als een muzikant die een stevige pot muziek maakt die richting de bluesrock gaat.
Met zijn nieuwe album “Leave Your Heart At The Door” kan ik die herinnering wel wissen uit mijn geheugen. Het is geen ‘rag’ werk om het maar platvloers uit te drukken maar heel gedoseerd klinkt het. Het album is opgedragen aan zijn vrouw Kim en zijn kinderen. Het album staat vol met goed en strak gitaarspel, rauw stemgeluid en mooie songs die veelal over liefde gaan. Reken daarbij ook nog een Nederlandse inbreng van keyboardspeler Bob Fridzema (King King) en zangeres PennyLeen Krebbers.

Zijn gitaarspel is natuurlijk nog redelijk aan de stevige kant maar we horen wel een hele gevoelige noot daarin en in sommige gevallen zelfs ingetogen en intens. Zoals bijvoorbeeld op de openingstrack ‘Give Me The Truth’ en op tracknummer twee: ‘Wait Another Day’. Een bijna vijf minuten lang durende verklaring van gevoel voor een persoon waarin we dat mooie gitaarspel te horen krijgen met aan het einde een lekkere solo.

Met ‘You Got To Know’ wordt uit een iets ander vaatje getapt. De intro begint al heftiger dat echter afneemt bij het inzetten van de Hammond door Bob Fridzema. Hierna komt de gitaar in het spel en zorgt daarmee voor een iets ruiger effect.

Ruiger werk en naar ballads neigende tracks volgen elkaar op, een nummer dat bijzonder fraai klinkt is ongetwijfeld: ‘Start Again’. In combinatie met zijn door whiskey en rook doordrenkte stemgeluid (zo lijkt het tenminste) levert het gitaarspel en de begeleidende drums en bas één van de mooiste songs van het album op. Vooral de gitaarsolo in het nummer pakt je helemaal in.
Een track dat je onder de noemer van bluesrock ballad kunt plaatsen. Alhoewel ik vind dat de muzikale stijl niet direct in een bepaald vakje te plaatsen valt, echter soms lukt dat zoals in dit geval wel.

Met ‘You Got To Know’ wordt uit een iets ander vaatje getapt. De intro begint al heftiger, neemt iets af bij het inzetten van de Hammond van Bob Fridzema. Waarna toch zijn gitaar erbij komt en dat maakt het allemaal een beetje ruiger.
Als je het dan over gevoel hebt dan raakt hij met ‘Silence Echoes In My Heart’ wel degelijk de juiste snaar. Zo ingetogen, zo warm en zo’n mooie tekst gecombineerd met een stukje muzikaliteit kan haast niet zonder emotie aan je voorbijgaan. Die combinatie van zang en krachtige gitaarsoli komen regelmatig terug of het nu een uptempo nummer is of een heel gevoelig nummer. Dat maakt dit album voor mij wel verrassend en lekker om te beluisteren.

Echter een van de allermooiste songs op “Leave Your Heart At The Door” is naar mijn smaak ‘I Don’t Wanna talk About It’. Hierop zingt PennyLeen Krebbers samen met Sean Webster de sterren van de hemel. Wat een gaaf nummer is dit, al zou je dat aan het begin misschien niet denken. Maar neem de tijd voor dit nummer je krijgt er geen spijt van.
Hier klopt gewoon alles en die combinatie van zang tussen PennyLeen en Sean is grandioos, twee uitersten die zo perfect op elkaar aansluiten is super.
Jammer dat zij niet op meer track meezingt, ondanks dat er goede songs op staan, had menig nummer met haar stem nog opgesmukt kunnen worden.

Met ‘Til Summer Comes Around’ wordt het album op een mooie warme manier afgesloten… de titel klopt wel, de zomer zal zeker komen. In feite heb ik de zomer al binnen met onder meer dit album. Ik ben positief verrast hiermee. Een liveoptreden zou zeker niet misstaan om dat eens te bezoeken.