logo-new-bluesbreeker

 

 

 


button-home

 

button-recensies

 

button-gastenboek

Three Nights Live  - Sean Webster
Eigen beheer

Tekst: Bert Lek

Sean WebsterIn maart 2019 nam Sean Webster, zang en gitaar, samen met Floris Poessé op bas, Hilbrand Bos achter het keyboard en Ruud Gielen achter de drumkit drie dagen het concert op in drie verschillende plaatsen in Engeland.

De vraag rijst echter: waarom een live cd? Een afsluiting van een periode? Om Bootleggers voor te zijn? Of als overbrugging naar een nieuw studio album?

Zeven van de tien songs zijn terug te vinden op de albums See It Trough (2015) en Leave Your Heart At The Door (2017). De uitvoeringen blijven (qua tijd) redelijk dicht bij het origineel, maar afgezien van Sean Webster zijn de begeleiders anders. Waren het vroeger Engelsen, nu zijn het vanwege zijn woonplaats Giethoorn allemaal Nederlanders. Sean heeft een heerlijke rasp stem, die duidelijk te horen is in het openingsnummer ‘Give Me The Truth, maar ook valt het strakke drummen van Ruud Gielen op. ‘Hands Of Time’ bevat een prachtige solo van Sean. ‘Slow Dancing In A Burning Room’ (John Mayor) leent zich inderdaad voor lekker buikgeschuivel, zoals we dat deden in de zestiger jaren. In dit nummer worden alle registers door de mannen opengetrokken. De subtiliteit ten top en dat gaat naadloos over in ‘Heart Still Bleeds’ en ‘Hear Me Know’ over verloren liefde.

Pas bij het negende nummer ‘Highway Man’ komt de vaart er in en dat is jammer. Dit album had het eerder nodig om niet een beetje weg te dutten.
Wat ik ook mis is ‘I’d Rather Go Blind’ inmiddels zijn standaard, zoals B.B. King dat had met ‘The Thrill Is Gone’, maar daarna klapt het er helemaal op met ‘You Got To Know’. Een lekkere afsluiter.

Tracks
01. Give Me The Truth
02. Hands Of Time
03. Slow Dancing In A Burning Room
04. Heart Still Bleeds
05. Hear Me Now
06. Don’t Feel The Same
07. The Mayor
08. ‘Til Summer Comes Around
09. Highway Man
10. You Got To Know

Website: Sean Webster Band

Tourdata:
24.08 – Culemborg Blues, Culemborg
25.08 – Blues in Dongen, Dongen