• m39xqxq4wp7 4c74
 • logo-new-bluesbreeker

   

   

   


  button-home

   

  button-recensies

   

  button-gastenboek

  Showtime! - Sax Gordon
  (Continental Blue Heaven CD2022)

  cd-cover-sax-gordon-showtimeSax Gordon live of op cd maakt afgezien van de performance muzikaal weinig uit. In beide gevallen spettert zijn muziek van begin tot het einde. Mits je liefhebber bent van zijn muziekstijl en van saxofoon houdt dan zit je met het album “Showtime” op rozen.
  Tien nummers van dit alles passeren in pak weg eenenveertig minuten de revue. Eigen werk afgewisseld met covers en bijgestaan door onder meer: Jr. Watson, Matt Stubs en Matt “Guitar” Murphy. Niet de minste gitaristen dus maar ook de overige blazers op het album zijn fanatiek aanwezig. Hiermee blijkt ook dat Sax Gordon heel wat krediet heeft opgebouwd met zijn muziek en een gewaardeerde collega in de blues is.

  Met de titeltrack, waarmee het album opent, wordt de stempel gedrukt op de rest van het album. Full swing saxophone music met invloeden uit de blues, R&B zoals goed te horen is op ‘The Way It Is’ en rock & roll.

  Er staan ook enkele fraaie ballads op waarvan: ‘Big & Hot’ en het wondermooie: ‘Be Careful What You Wish For’ voortreffelijke voorbeelden zijn.

  De zang van Sax Gordon mag je als verdienstelijk omschrijven, zeker niet zijn sterkste kant, alhoewel de al eerder genoemde ballads voortreffelijk door hem gezongen worden. Hij moet het op de geluidsdragers duidelijk hebben van zijn kwaliteiten als saxofonist en zijn eigen composities. En beide zijn van hoog niveau en in combinatie met elkaar levert dat natuurlijk sterk werk op. Met name de instrumentale nummers stralen die kwaliteiten uit.

  Bij de song ‘Get Into It’ doet de blazerssectie mij erg denken aan het comeback optreden van Elvis. Met name de intro van dit nummer geeft mij dit sterke gevoel. Is daar dan iets mis mee? Absoluut niet, beschouw het als een compliment aan die muzikanten die Elvis destijds op het podium hebben bijgestaan. Misschien wel een ode van Sax aan zijn collegae die altijd op de achtergrond stonden bij Elvis.

  Genieten is het ook bij: ‘I Got It’. Een uptempo nummer met rock & roll invloeden met daarbij strakke soli op gitaar en saxofoon.
  Maar voor mij is het allermooiste nummer toch wel de ballad: ‘Be Careful What You Wish For’. Een nummer dat zo uit de vijftiger jaren geplukt zou kunnen zijn. Een vertellende Sax die heel gevoelig zingt en met zijn saxofoon op de juiste momenten weer tot de orde roept.

  Ruiger gaat het eraan toe, althans zo doet de intro geloven, op het nummer ‘That Girl’. Een spannende gitaarlick die ritmisch begeleidt door de drums het voortouw neemt totdat Sax het met zijn spel het heft overneemt. Heel gedegen en geen overbodige of onbenullige zaken die dit nummer opsmukken. Maar gewoon recht voor zijn raap eerlijke lekkere muziek. En dat kan ook alleen maar als je een nummer van zo’n kwaliteit componeert.

  Kort door de bocht. “Is het een goed album?” Ik ben ervan onder de indruk, zeker nadat ik Sax Gordon diverse nummers live heb zien en horen spelen in Heerlen. Maar ook als liefhebber van saxofoonmuziek ben ik onder de indruk van “Showtime!”. Een kwestie van smaak zul je zeggen en dat klopt ook wel. Maar ook als je daarvan geen liefhebber bent moet je toch onderkennen dat dit wat hier wordt gedaan goed in elkaar steekt en van een buitengewone kwaliteit is.