logo-new-bluesbreeker

 

 

 


button-home

 

button-recensies

 

button-gastenboek

Bitches Blues - Sass Jordan
Stony Plain SPCD1450

Tekst: Paul Scholman

Sass Jordan is geen onbekende meer in het blues/rock wereldje. Bij tijd en wijle stevig rockend met een strot die je gerust kunt opzetten om mee wakker te worden in het ochtendgloren, de cd bedoel ik uiteraard. Ze heeft door de jaren heen inmiddels mooie staat van dienst opgebouwd en er staat een mooi rijtje cd’s op haar naam. In het verleden heeft ze niet met de minsten samengewerkt: Aerosmith, Joe Cocker, The Rolling Stones, AC/DC, en Van Halen.

De van oorsprong Britse, opgegroeid in Montreal, Sass Jordan, heeft tijdens de coronatijd niet stil gezeten, in 2020 zette ze een jubileumuitgave in de markt. Persoonlijk vond ik dat niet haar beste plaat vanwege de platgetrapte nummers die werden gecoverd. Ik denk dat ze zich met deze plaat ‘Bitches Blues’ heel aardig weet te revancheren. Op deze plaat werd Jordan bijgestaan door D#, recorded at Villa Sound. Acht nummers staan er op deze plaat en laat meteen weten dat ze ‘Still Alive and Well’ is. Dit nummer van Rick Derringer en gaat er meteen lekker op met haar gitaar. Lekker hoog en jankend. Pianootje erbij. Klinkt lekker als opener. Het dampende ‘Chevrolet’ met de harpjes van Steve Marriner en de slide van Chris Caddell trekken je het moeras is. Iets te veel uptempo, had iets zompiger gemogen. Kwestie van smaak en afwisseling, want ‘Even’ is dat wel, zompig. ‘You Gotta Move’ is dat in deze uitvoering ook met een rauwe achtergrond zanger die bijna uit de maat zingt. Lekker!

Ik denk dat Sass Jordan een prima plaat heeft afgeleverd met zompige en gierende nummers uit de oude doos en een enkele traditional. De komende dagen staat ze op de planken in Nederland van 4 tot 12 juni 2022. Gaat dat zien.