logo-new-bluesbreeker

 

 

 


button-home

 

button-recensies

 

button-gastenboek

Goin' To Get Deep! - SaRon Crenshaw & Blind B’& The Visionairs
(Blind Bee Records)

Tekst: Bert Lek

Saron CrenshawDit is het eerste product van het Blind Bee label van Bart Kamp.
Bart is ook de ontdekker van SaRon, die in New York woont en waar Bart regelmatig verblijft.

In september 2016 kwam SaRon voor slechts twee concerten naar Nederland. Een daarvan was in huize Berkens, waar meer huiskamerconcerten plaatsvinden en daar werd deze cd opgenomen vanwege de goede akoestiek. Van de negen stukken zijn er twee van SaRons hand; Guitar man en Tight, Cranky & Loose. Deze komen ook voor op Tight, Cranky & Loose, ook een live album uit 2009.

In Europa wordt SaRon begeleid door de eerdergenoemde Bart Kamp op bas, Patrick Cuyvers op Hammond en piano en Frank Duindam op de drums. Oftewel Blind B’ & the Visionairs en met deze namen kan het gewoon niet misgaan.

Snel het schijfje in de speler gestopt en ik ben gaan luisteren. De mannen zetten direct stevig in met ‘Don’t Roll Your Eyes’ van Artie “Blues Boy” White. Wat opvalt is de mooie soepele stem van SaRon, die lekker in het gehoor ligt en de nadrukkelijke tik van Frank. Sommige mensen vinden het storend, maar ik niet.
De adequate, stuwende bas van Bart en de heerlijke Hammond partijen van Patrick. ‘The Moon Is Full’ van Albert Collins, stond al op de EP, die de mensen kregen als zoethoudertje voor dit album en is een ander hoogtepunt. ‘Lie To Me’ (Brook Benton/Singleton) is het enige nummer van deze cd, die onder de vijf minuten blijft. Een lekker luchtig niemendalletje. Terug naar mooi funkwerk met ‘Guitar Man’, een biografisch werk van SaRon. Hier kan Patrick zich heerlijk uitleven en gaat SaRon kort en krachtig te keer.

‘44 Blues’ van Chester Burnett (Howlin' Wolf): hier kiest Patrick voor de benadering met de Hammond i.p.v. de piano, zoals dat te horen is op het origineel, minder ruig, maar met genoeg passie van iedereen. Eric Clapton en Robert Cray schreven samen ‘Old Love’ en dat wordt ook hier zeer ingetogen gebracht om naar een muzikaal hoogtepunt te groeien en dan weer terug naar subtiel gitaarwerk van SaRon. Het tweede eigen nummer ‘Tight, Crankly & Loose’ dat over een dame gaat, waar het moeilijk mee te leven is als man. Lekker uptempo en dansbaar. Jammer dat zo’n afgekloven nummer van Willy Dixon Wang Dang Doodle’ dit mooie album afsluit, maar zo te horen was het wel een party in Berkel-Enschot vorig jaar september.
Een must voor alle mensen, die daar aanwezig waren, maar zeker ook aan te schaffen door de afwezigen.

Dat er nog vele albums mogen volgen op het Blind Bee label.