logo-new-bluesbreeker

 

 

 


button-home

 

button-recensies

 

button-gastenboek

Unreleased Volume 1 - Sam Mitchell
(Eigen beheer)

Tekst: Bert Lek

Sam MitchellIn 2000 kwam de mooie cd Resonating van de Engelse zanger, gitarist Sam Mitchell (1950-2006) uit op het Duitse Taxim label. Rob Orlemans, bekend van de band Half Past Midnight was de producer van dat gave product.
Bovendien was Sam in die tijd huisgenoot van Rob. De laatste regelde ook zijn optredens in ons land.

Rob had nog wat (live)opnamen liggen van verschillende sessies en concerten. Echter, Taxim zag er geen brood meer in om ze uit te brengen.
Op dit fijne album staan twee songs: ‘Same Old (Ole) Blues’ en ‘Parchman Farm’, die ook op Resonating staan.

De uitvoering van ‘Same Old Blues’ hier is verfrissender dan op Resonating, terwijl ‘Parchman Farm’ nagenoeg gelijk is. Alleen mis ik hier het handgeklap van de “familie’ Orlemans en vriend Tenny Tahamata.

De cd bevat twaalf songs, onderverdeeld in vier solonummers* opgenomen in de studio van Rob te Tiel,  net als de twee  band rehearsels** daar en de vijf*** solo live opnamen.
Een prachtige slide uitvoering van ‘Not Fade Away’ met een mooie harmonica invulling door Sam zelf en een vaste hoge stem, gevolgd door een lekkere ruige ‘Rolin’ and Tumbling’ en ‘Busy Bootin’.

Speciaal voor Ton Kok staat ‘Little Wing’ er in twee live uitvoeringen op. De eerste keer solo met gitaar en de tweede keer met Thomas Kroon op bas en Yuri Yeromin op drums. De eerste versie gaat Sam slecht af. Sam kan zijn stem niet vasthouden en hij klinkt een beetje vals. De tweede uitvoering is elektrisch en klinkt een stuk beter, mede door zijn gitaarsolo.
Gauw verder met een van de twee eigen nummers ‘Hambone’ Ook hier lijkt het zang-technisch te hoog gegrepen, terwijl dit bij ‘Solar Skates’ gelukkig weer dik in orde is. Hier horen we ook drummer Yuri Yeromin en Tenny Tahamata, de laatste maakte toen deel uit van Half Past Midnight, voor zijn overstap naar de Julian Sas Band.

Vermeldingswaard is nog de uitvoering van Good Morning Little Schoolgirl, dat heerlijk vlot en vrolijk wordt gebracht.
Volume 1 is een product dat met veel liefde is gemaakt. Hopelijk zullen er nog veel meer volgen van Rob.
De cd is verkrijgbaar via https://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/rhworks/a-57894009/cd-s/sam-mitchell-unreleased-volume-1/?fbclid=IwAR0rwE2vTlNsglR7zplfRzZAup3V_OenEj9iWaFHdr37jzuUYfFaNY-jE-s of Triple J Records Tiel.

01. Same Old Blues *
02. Not Fade Away *
03. Rolin’ and Tumbling ***
04. Busy Bootin’ ***
05. Little Wing ***
06. Hambone ***
07. Sams’Boogie/ Baby Please Don’t Go ***
08. Nobody Loves Me, But My Mother **
09. Little Wing **
10. Good Morning Little Schoolgirl ***
11. Solar Skates *
12.Parchman Farm *