logo-new-bluesbreeker

 

 

 


button-home

 

button-recensies

 

button-gastenboek

Nasty Habit – Ron Dziubla
(Rip Cat Records)

ron-dziublaIk ben liefhebber van swingende saxofoon en dan heb ik een open oor voor muziek waarin dit instrument in voorkomt en soms zelf een hoofdrol in speelt.

Een van zo’n muzikanten die de saxofoon tot ‘leading’ instrument heeft verheven is: Ron Dziubla. Op zijn album “Nasty Habit” laat hij zich volledig uit op zowel de tenor-  en baritonsax.
In elf nummers neemt hij ons mee in zijn sound die je soms het gevoel geven dat je in de sixties zit of dat je naar een film kijkt met rokende donkere steegjes waarin een louche iemand rond sluipt.

Ron Dziubla bespeelt zijn instrumenten heel intens soms met enige kracht en soms heel ingetogen. Een sterk voorbeeld daarvan is het nummer ‘Loose’.

Als je dan enkele nummers achter elkaar beluisterd hebt dan valt een nummer wel op waarin je eens een stevige gitaarlick hoort zoals bijvoorbeeld op: ‘Slapped’.

Het rumba-achtige  ‘Lemon Drop Martini’ is een nummer dat er qua stijl enigszins uitspringt.  En het mysterieus klinkende ‘Harlem Nocturne’ doet me denken aan een louche gangsterfilm wat ik overigens ook hoor op het afsluitende ‘Bordello’.
‘Night Train’ heeft een ritme als of er inderdaad een trein voorbij dendert en is ook een van de weinige nummers die mij aanspreken op het album.

“Nasty Habit” biedt voldoende muzikale variatie maar ik mis toch de nodige ‘schwung’ of misschien de ‘jus’ om het album wat meer pit te geven.  Hierdoor weet het album me op enkele nummers na niet te boeien. Dat ligt zeker niet aan de kwaliteiten van het spel want die zijn gewoonweg goed.