Up Randy Hansen in De Boerderij Slideshow

 

Woensdag 30 oktober, De Boerderij, Zoetermeer
Randy Hansen dicht bij het origineel

Tekst: Bert Lek
Foto’s: Bert Lek

Randy HansenDit wordt voor mij het eerste concert van zanger, gitarist Hansen uit Seattle, toevallig ook de geboorteplaats van Jimi Hendrix. Door allerlei omstandigheden kwam het er niet van in het verleden.

Als groot Hendrix fan ben ik nieuwsgierig naar zijn imitatie van een van de grootste gitaristen aller tijden. Hansen beperkt zich in zijn ruim anderhalf uur durende set tot nagenoeg de eerste twee albums van Hendrix: Are You Experience (1967) en Axis Bold as Love (1967).
Met een aardige uitvoering van ‘Voodoo Chile’ (Slight Return) doet Hansen een uitstapje naar Electric Ladyland (1968) en ‘In From The Storm’ naar het album Cry Of Love. (1971)  

Vanavond wordt Hansen terzijde gestaan door zijn Europese begeleiders: bassist Ufo Walter en Manni von Bohr achter de drums. Beide Duitsers doen dat pünktlich. Pas tegen het einde van het concert richt Hansen zich tot Walter om een kort duelletje aan te gaan. D e band begint een kwartier te laat, maar dat was normaal in de jaren zestig. De opening is ‘Sergeant Pepper's Lonely Hearts Club Band’ van de Beatles. Jimi was een groot fan van hen. (In 1967 opende hij zijn show met dit nummer, drie dagen nadat de Beatles het hadden uitgebracht.)

Lekker rommelig, zoals Hendrix dat ook deed tijdens zijn optreden in Stockholm. Direct gevolgd door ‘Hey Joe’ en de b kant van de eerste Hendrix single ‘Stone Free’.
Hendrix had al geen mooie stem, maar die van Hansen is helaas nog minder. Daarna volgen o.a. ‘Foxy Lady’, dan duikt hij het publiek in ‘I Don’t Live Today’, ‘Red House’, ‘Manic Depression’ en als tweede toegift ‘Purple Haze’.
Hansen heeft het allemaal, het strakke broekje, zo’n exemplaar hing ooit in het Haags Gemeente Museum, de hoed, het met de tanden de gitaar bespelen of achter zijn rug en tussen zijn benen of de koprol. Dat doet dus denken aan de begin periode van Hendrix, dat hij later verafschuwde.

Hansen is best een aardige gitarist, hoewel ‘Foxy Lady’ en zeker ‘Red House’ wat meer diepgang en subtiliteit mogen hebben.
De bezoekers, die vooral voor de beginperiode van Hendrix komen, komen aan hun trekken en gezien hun reacties en het meeblèren, hebben zij een topavond beleefd.

Zelf kies ik voor de andere alternatieven, zoals Popa Chubby Plays Hendrix, Electric Chubby uit 2006 of Julian Sas, die in maart een aantal Hendrix- concerten doet vanwege het feit dat Hendrix in 2020 alweer 50 jaar geleden overleed.
Hansen blijft dicht bij het origineel, terwijl de twee survivors er een eigen draai aan geven met respect voor het origineel.

 

 

Randy Hansen (1 van 23)
Randy Hansen (10 van 23)
Randy Hansen (22 van 23)
Randy Hansen (12 van 23)
Randy Hansen (13 van 23)
Randy Hansen (14 van 23)
Randy Hansen (8 van 23)
Randy Hansen (15 van 23)
Randy Hansen (17 van 23)
Randy Hansen (18 van 23)
Randy Hansen (5 van 23)
Randy Hansen (19 van 23)
Randy Hansen (2 van 23)
Randy Hansen (9 van 23)
Randy Hansen (20 van 23)
Randy Hansen (21 van 23)
Randy Hansen (23 van 23)
Randy Hansen (3 van 23)
Randy Hansen (4 van 23)
Randy Hansen (6 van 23)
Randy Hansen (7 van 23)

  button-home button-gastenboek button-recensies  

Totaal aantal foto's: 21 | Maak web foto albums met Jalbum | Chameleon skin | Help