Up Mojo Hand in L-Esprit Slideshow

  Zondag 18 februari 2024, L’Esprit, Rotterdam
Mojo Hand, van alles wat

Tekst: Bert Lek
Foto’s: Bert Lek


Voor een lekker gevulde L’Esprit trappen op tijd af: Frank Reemers, zang, gitaar, Jules van Bussel, basgitaar, Joep de Greef, zang keyboard en harmonica en Johan van Lanen, drums. Tezamen Mojo Hand
Het wordt een puike middag in Barendrecht.


De nummers die de heren uitgekozen hebben komen uit de eigen hoed of zijn (on)bekende juweeltjes.
Helaas is Frank vanwege een verkoudheid iets minder bij stem, maar hij slaat zich er moedig door heen. Met zijn podium act zorgt hij dat de aanwezigen bij de les blijven.

Het kleine podium is zijn domein. Bij het laatste nummer gaat hij met zijn kompanen zelfs het publiek in, gadegeslagen door Johan van Lanen achter de drumkit die zo een mooi overzicht heeft.

Het gitaarspel van Frank is gedegen, niet overdreven met overbodige gitaarsolo’s. Maar in ‘House of Blues’ krijg ik kippenvel. Hier laat hij zien dat hij wel degelijk zijn gitaar meester is.
Joep krijgt ook alle ruimte om te soleren. Als het dan niet achter het keyboard is dan is het wel scheuren met de harmonica en dat maakt het zo afwisselend.

Het is om het even wat hij speelt, maar de tonen uit zijn keyboard liggen heerlijk in het gehoor. Jules van Bussel is het een na jongste bandlid en zoals het hoort een degelijke. Johan is pas bij de band maar drumt als of hij er al jaren bij is.

Een paar nummers die extra opvallen zijn; ‘Hot Sweet Mama’, een lekkere uitvoering van Albert Collins ‘Iceman’, de afsluiter van de eerste set ‘Travlin South’. De tweede set ‘Every Day I Have The Blues’ van Memphis Slim, ‘I Just wanna make love To You’ en ‘Dirty Lowdown & Bad’ Met “Gone Before I Knew It’ sluiten ze af en hebben de bezoekers genoten van diverse stijlen van de blues; Chicago, New Orleans en een beetje funk.
 

Mojo Hand-2
Mojo Hand-3
Mojo Hand
Mojo Hand-4
Mojo Hand-6
Mojo Hand-5
Mojo Hand-8
Mojo Hand-7
Mojo Hand-9
Mojo Hand-10
Mojo Hand-12
Mojo Hand-11
Mojo Hand-13

  button-home button-gastenboek button-recensies  

Totaal aantal foto's: 13 | Maak web foto albums met Jalbum | Chameleon skin | Help