logo-new-bluesbreeker

 

 

 


button-home

 

button-recensies

 

button-gastenboek

Live At The Delta - Mark “Bird” Stafford
(Living Stereo)

Tekst: Huub Houben (Bluestraffic)

mark-bird-staffordHet album “Live At The Delta” is het nieuwe album van Mark Bird Stafford en staat in het teken van vooral de mondharmonica. Op het album staan elf klassiekers uit de blues waar hij zijn eigen draai aan gaf . Hij nam de nummers live op in de bar van het Delta Chelsea Hotel in Toronto, Canada. Vandaar ook de naam van de CD “Live at the Delta”.

De opener ”Pretty Baby” is van Junior Parker en de toon wordt direct gezet. Stafford en zijn muzikanten (Aaron Griggs – gitaar, Fabio Pavorel – gitaar, Tyler Burgess – drums & Dennis Pinhorn – bas) laten ons vanaf de opener horen wat ze in petto hebben. En ondanks dat het allemaal covers zijn en herkenbaar blijft het boeien.
Maar goed, hij kan putten uit een rijk bluesverleden en dan is er nogal wat te vinden, het wordt dan ook een ode aan zijn voorgangers in de blues. Nummers geschreven door Sonny Boy Williamson (zowel 1 als 2), Little Walter, Jimmy Reed, Slim Harpo en Willie Dixon laten de mondharmonicaliefhebber watertanden.
Aangezien de meeste nummers goed bekend zijn hoeven we daar niet over uit te wijden. Het blokje Little Walter nummers is een kolfje naar Mark Bird Staffords hand. Hij gaat helemaal los op het instrumentale “Juke-ish” en met “Mellow Down Easy” erachter aan kan het niet mis gaan en heeft zelfs een jazzy inslag door het gitaarwerk.

De Sonny Boy’s wordt vereerd met Born Blind en I Don’t Know (SBW2) en het vlotte opgewekte Sloppy Drunk Blues van SBW1.Van Willie Dixon krijgen we 3 nummers te horen die de CD ook afsluiten “Can’t Hold Out Much Longer ” is de langzame opener, het tempo wordt opgevoerd in “”It’s Too late Brother” en is alle ruimte voor de mondharmonica. De gitaar en zang krijgen in “Up the Line” vrij spel. Tussendoor nog “I Found Joy” van Jimmy Reed en Slim Harpo’s “God Love If You Want It”.

Mark “Bird” Stafford is in Canada een grote in het bluescircuit en dat het een begenadigd mondharmonicaspeler is, bewijst deze live CD. In Europa kunnen ze hem nu ook leren kennen als een man die de blues uitdraagt en doorgeeft, daarom is het beluisteren van deze CD al meer dan de moeite waard. Voor liefhebbers van de betere mondharmonica blues is dit een echte aanrader!