logo-new-bluesbreeker

 

 

 


button-home

 

button-recensies

 

button-gastenboek

Little Steve & The Big Beat
(Tub Thumper TTR005)

little-steve-and-the-big-beat Een poosje was hij uit beeld maar daarvoor komt hij nu dubbel zo hard terug zowel op het podium alsook met dit EP’tje.
Over wie heb ik het dan? Ik heb het over Steven van der Nat, de gitarist die voor jaren terug met de groten der groten op het podium heeft gestaan.

Ik herinner me nog zijn optreden met ondermeer Hook Herrera. Toen al ben ik onder de indruk geraakt van zijn kwaliteiten. Het heeft even geduurd maar hij is terug aan het venster met zijn band “Little Steven & The Big Beat”.
De band die verder bestaat uit: Martijn van Toor (Tinez Roots), tenor- en bariton saxofoon; Guido Willemsen, drums en Bird Stevens, bas en achtergrondzangen spelen JB Biesmans (TB4@, Blues Lee), klarinet en Willem Kroot op trompet op enkele nummers mee. Deze laatste speelde o.a. in de band van Lee Towers; Marco Borsato en Andr√© Hazes. Een mooi kwartet dat jammer genoeg maar vijf songs op deze geluidsdrager hebben gezet. Je kunt echter wel stellen dat de kwaliteit in het ‘kleine’ schuilt en in dit geval in het minder aantal songs. Hetgeen echter op EP’tje staat is wel van een sterk niveau. Covers afgewisseld met eigen werk.

En als je met een geweldige uitvoering van C. Willis: ‘ Feel So Bad’ opent dan heb je heel wat in huis. En dat blijkt ook wel als je hun eigen nummers beluisterd in combinatie met de gekozen covers.

Hun uitvoering van ‘Slip Away’ met de blazers wordt perfect uitgevoerd en kan zich gerust meten met het origineel.

De gitaarkwaliteiten van Steven van der Nat mag je gerust op een hoog niveau inschatten. Dat kun je heel goed horen op het eigen werk ‘Hard Times’. Ondanks de titel toch een ingetogen song die heel emotioneel en vooral intens klinkt en wordt gespeeld.

Ook de andere muzikanten laten zich gelden en vormen gezamenlijk een eenheid die in korte tijd heel hecht is geworden. Toch wel een van de punten die een band op een hoger niveau tilt. Op dit EP’tje maar ook live gebeurt.¬†
Eigenlijk kun je dat op alle nummers wel ontdekken welk vlees we in de kuip hebben. Een kwartet dat heel wat ervaring met zich meedraagt en dat op een goede wijze verwerkt in hun eigen nummers en covers.

Afwachten op een volwaardig album, als die van dit niveau mag zijn als het ‘EP’tje’ dan wordt dat gegarandeerd een parel. Want dit smaakt gewoon naar meer, veel meer.