Up Lefthand Freddy - de herrijzenis van een band Slideshow

 

Zondag 2 februari 2020, de Amer, Amen
Lefthand Freddy, de herrijzenis van een band

Tekst: Herman Keverling Buisman
Foto’s: Herman Keverling Buisman

Lefthand FreddyOp deze druilerige zondagmiddag weer naar Amen in noord Drenthe gereden, waar een van de beste gitaristen van Nederland met band weer ging optreden. Het is de tweede van de tweede maand in het jaar 2020(02-02-2020)
Bij binnenkomst had ik gelijk al een reünie gevoel: hartelijke begroetingen over en weer. Na een sabbatical periode van een jaar wegens gezondheidsredenen, werd er eindelijk weer opgetreden en dat op een van de mooiste, intiemste podia van Nederland: Cultureel Cafe de Amer. De band had makkelijk de Amer nog een keertje uitverkocht krijgen, maar de gezondheid en kwaliteit zouden dan in het gedrang komen.
Bij aanvang (twee uur!) bleek gelijk de chemie van de band te werken op elkaar en op het publiek: dit beloofde een mooi e bluesmiddag te worden!

Ik zal eerst de bandleden even voorstellen: Drummer: Hans Waterman, die zijn muzikale sporen al flink verdiend heeft bij o.a. Cuby & Blizzards: een dijk van een drummer! Bassist: André van der Werf: prima en een steady, pompende basspeler, die ook ontzettend genoot. Slaggitarist: Boogie B oftewel Berend Reining, die ook af en toe heel verdienstelijk mocht soleren en zoon van…. Gitarist/zanger/naamgever: Fred Reining, linkshandige virtuoos op gitaar en meester op de” fingerpicking “manier met alleen zijn nagels spelend.

Drie sets van eigen werk en ook wat covers, zoals aan oprichter van de Amer Ab Sligter opgedragen: “Key to the Highway”.
Fred deed het hele concert zittend op een krukje, maar ging toch bij een solo even staan, heel relaxt, net of hij voor de klas stond (wat ook zijn beroep was). Zijn Engels is natuurlijk perfect (leraar Engels).  Veel nummers hadden een zang- en gitaargedeelte, dat synchroon liep.
Ik heb deze band in het verleden veel zien optreden, maar het leek, ondanks of dankzij (?) de tussenpauze, alsof ze toch muzikaal weer groeiden.
Aan het eind van de derde set mocht elk bandlid nog soleren en dan bleken de individuele kwaliteiten wel degelijk aanwezig.

Dames en heren bookers in den lande: boek deze band: u zult, evenals in het verleden, niet teleurgesteld worden.

 

naamloos (11 van 24)
naamloos (13 van 24)
naamloos (14 van 24)
naamloos (15 van 24)
naamloos (17 van 24)
naamloos (18 van 24)
naamloos (19 van 24)
naamloos (2 van 24)
naamloos (4 van 24)
naamloos (1 van 24)
naamloos (20 van 24)
naamloos (21 van 24)
naamloos (22 van 24)
naamloos (23 van 24)
naamloos (24 van 24)
naamloos (3 van 24)
naamloos (12 van 24)
naamloos (6 van 24)
naamloos (7 van 24)
naamloos (8 van 24)
naamloos (9 van 24)
naamloos (5 van 24)

  button-home button-gastenboek button-recensies  

Totaal aantal foto's: 22 | Maak web foto albums met Jalbum | Chameleon skin | Help