logo-new-bluesbreeker

 

 

 


button-home

 

button-recensies

 

button-gastenboek

Carry On,  Lefthand Freddy
Eigen beheer LHF202301

Tekst: Bert Lek

In 2015 werd de laatste cd ‘Soul Strings uitgebracht.
Dus werd het tijd voor een waardige opvolger en daar zijn Fred, zang en gitaar, samen met zoon Berend, gitaar, Jan Diertens, toetsen, André van der Werf, basgitaar en Hannes Langkamp, drums weer in geslaagd!
In dertien nummers  met een gezamenlijke tijd van 52 minuten is het genieten geblazen.


Het hoesje voorzien van foto’s van de bandleden ziet er gelikt uit.
De cd krijgt een bonuspunt voor de bijgeleverde info met de teksten van de nummers.
Lekker vlot gaat het van start in het titelnummer ‘Carry On’. Ondanks dat Fred in dit nummer aangeeft dat hij het rustig aan moet doen, gaat hij toch vrolijk door.
Voor veel mensen is migraine een ergernis waar Fred over zingt in ‘Headache Blues’ met zijn gitaaraanslagen voel je gewoon de scheuten die door je hoofd gaan. Heel heftig.
Heel wat vrolijker is ‘Get Up Go Down’ In een uptempo zingt Fred over zijn artiestenleven. Laat thuis komen en weinig verdienen.
In ’Makes Me Mad’ is er ruimte voor Berend om te laten horen dat zijn gitaarspel gegroeid is. Daarna mag Jan het vrolijke nummer afmaken op de piano.
Het volgende nummer ‘Boogie Recipe’ heeft een heerlijke Albert Collins inslag (loopje), lekker kort en krachtige gitaaraanslagen.
‘The Thelephone is Ringing’ gaat over de dame des huizes, die naar huis komt en verwacht dat manlief het huis aan kant heeft. Dat wordt in een lekker langzaam tempo uitgevoerd.
Fred leeft zich technisch helemaal uit in het instrumentale ‘Mia’s Dream”.
‘Baby, Why don’t You Come home’ gaat over zijn baby, die hij zoekt nadat ze verdwenen is. Het gaat in een lekker uptempo, dat ik denk dat Fred er geen problemen mee heeft dat ze weg is!
‘Let Me Go Or Make Me Stay’ is zo’n heerlijke tranentrekker over wat een man moet doen; bij haar blijven of weggaan. Zoals het hoort wordt het heel relaxed uitgevoerd met de muzikale nootjes op de juiste plaats.
Met ‘Take It Back To The Blues Now’ geeft Fred weer wat er van de blues uiteindelijk te recht is gekomen, rock & rol en meer, maar hij gaat terug naar de wortels van de moderne muziek. 
Wat een ellende in “Lonely For You’ Niks kan Fred goed doen, hoe hard hij ook probeert in het kortste nummer. Hij is echt boos en dat is te merken in zijn agressieve gitaarspel.
De ellende is bijna afgelopen in ‘Blue Monday’ komt het nog rustig terug.
Het laatste nummer is Fred alleen solo met zijn gitaar. ‘I Keep On Drinking’ geeft naast de drankproblemen toch een stukje licht aan de horizon.

Een pluim voor André, Berend, Hannes en Jan, dat zij Fred zo heerlijk laten schitteren. Voorlopig kan de band weer vooruit met dit mooie product!

1. Carry On.
2. Headache Blues.
3. Get Up Down.
4. Makes Me Mad
5. Boogie Recipe.
6. The Thelephone Is Ringing.
7. Mia’s Dream.
8. Baby, Why Don’t You Come home.
9. Let Me Go Or Make Me Stay.
10. Take It Back To The Blues.
11. Lonely For You.
12. Blue Monday.
13. I Keep On Drinking.