Up Kelderblues met The Strikes Slideshow

 

Zondag 24 november 2019, Kelderblues, Nederweert
Verrassende The Strikes

Tekst: Wil Wijnhoven
Foto's: Wil Wijnhoven


HookKelderblues in Nederweert is altijd sfeervol, intiem en bovenal very bluezy. Meestal dezelfde gasten en de vaste ‘gastfamilie’ die gezamenlijk genieten van een mooie pot muziek.

Zondag 24 november staat het optreden van The Strikes, een comeback na een jarenlange sabbatical, op het menu. Inmiddels is het gezellig druk als Sjors Nederlof de eerste noten op zijn gitaar inzet, geen ‘Big Pete’ nog op het podium. De gedachte is natuurlijk dat hij na het eerste nummer het podium zal opkomen. Echter niets is minder waar, Bart, onze gastheer, kondigt de band aan en heeft ook een plausibele verklaring daarvoor. ‘Big Pete’ is ziek thuis, hij heeft een fikse oorontsteking, maar om dit optreden te cancelen is voor Bart een brug te ver. Hij heeft naar oplossingen gezocht en is uiteindelijk uitgekomen bij niemand minder dan Hook Herrera. Voor iedereen een complete verrassing maar wel eentje met een gouden strik.

En met de bluesharp en zijn herkenbare zangstem geeft hij weer extra dimensie aan de songs die de band speelt. Bij The Strikes hoort een volvette bluesharp, jammer dat Big Pete er niet bij is dan is het plaatje echt compleet. Maar dat doet totaal niets af aan de kwaliteiten van Hook Herrera, verre van dat zelfs, want ook dit is een compleet plaatje.

Met in de eerste set nummers zoals: Pretty Baby, Blues Is Alright en Checkin’ Up My Baby komt de band helemaal tot zijn recht. Spitse gitaarsoli afgewisseld met zompige bluesharp soli domineren het spel. Dit is blues om je vingers bij af te likken. Dat het kwartet al vaker met elkaar gespeeld heeft is duidelijk te horen. Natuurlijk is het na jaren van stilte even wennen aan elkaar
met hier en daar een slippertje. Maar who cares? Dit is toch gewoon ‘live’ zoals de liefhebbers het willen zien en horen?
Na een korte pauze waarin we door Christina voorzien worden van enkele heerlijke snacks gaat het optreden weer verder. Dit keer heeft Hook zijn harp ingewisseld voor zijn gitaar en neemt Maikel van Bogget de honneurs waar. En zoals we allemaal wel Maikel kennen doet hij dat met verve. Van kwartet naar kwintet is maar een kleine sprong en verhoogt de sfeer in de blueskelder nog meer. Het overbekende nummer ‘Mona’ wordt uit de kast getrokken, een meezinger die door velen zijn gecoverd en nu tot in de puntjes wordt uitgevoerd. Maar na drie nummer is het gitaarspel van Hook genoeg geweest. Nee…. Geef mij maar Hook met de bluesharp daar is hij het beste in. Ook nu weer worden bekende bluessongs gespeeld waarvan misschien ‘Marie Marie’ wel een van de bekendste is. En na een heerlijke toegift met ‘Back To You Baby’ wordt een verrassende bluesmiddag afgesloten met The Strikes en Hook Herrera, of is het toch Coupe De Grace en Hook Herrera… Hoe het ook zij… het was geweldig om dit te mogen beleven. Dank aan Bart en Christina en heel veel beterschap aan Big Pete… See you next time guys…

 

The Strikes featuring Hook Herrera
The Strikes featuring Hook Herrera-7
The Strikes featuring Hook Herrera-2
The Strikes featuring Hook Herrera-11
The Strikes featuring Hook Herrera-3
The Strikes featuring Hook Herrera-4
The Strikes featuring Hook Herrera-5
The Strikes featuring Hook Herrera-6
The Strikes featuring Hook Herrera-8
The Strikes featuring Hook Herrera-10
The Strikes featuring Hook Herrera-14
The Strikes featuring Hook Herrera-12
The Strikes featuring Hook Herrera-13
The Strikes featuring Hook Herrera-16
The Strikes featuring Hook Herrera-17
The Strikes featuring Hook Herrera-18
The Strikes featuring Hook Herrera-19
The Strikes featuring Hook Herrera-20
The Strikes featuring Hook Herrera-15
The Strikes featuring Hook Herrera-21
The Strikes featuring Hook Herrera-22
The Strikes featuring Hook Herrera-23
The Strikes featuring Hook Herrera-24
The Strikes featuring Hook Herrera-25
The Strikes featuring Hook Herrera-26
The Strikes featuring Hook Herrera-27
The Strikes featuring Hook Herrera-28

  button-home button-gastenboek button-recensies  

Totaal aantal foto's: 27 | Maak web foto albums met Jalbum | Chameleon skin | Help