logo-new-bluesbreeker

 

 

 


button-home

 

button-recensies

 

button-gastenboek

Knockin’ Around These Blues - John Primer & Bob Corritore
(Delta Groove Music DGPCD159)

Tekst: Huub Houben

john-primer-and-bob-corritoreIn hoeverre ben je als recescent geloofwaardig als je een recensie mag schrijven van een CD waar je van te voren al weet dat het de muziek is waar je van houdt? Je gaat er al extra voor zitten, de verwachtingen zijn hoog,  de heren zijn van grote klasse en de muziek past in mijn straatje.  Vooraf staat eigenlijk al vast dat dit een geweldige CD is.

Dus op enige objectiviteit kunt  U in deze  recensie niet rekenen, bij deze!

Toch maar eens gaan luisteren of ze wel zo goed zijn als ik vooraf denk.

Waar hebben we het nu over?, zult u denken.
Nou, de nieuwe CD van John Primer en Bob Corritore die in april 2013 op de markt is gebracht. 2 Mannen die nu voor de eerste keer samen een CD vol spelen terwijl ze toch allebei muzikaal zijn opgegroeid in Chicago.  John Primer met zijn imponerende staat van dienst  ( hij speelde oa. in de band van Willie Dixon, bij Muddy Waters en bij de Teardrops van Magic Slim) was jaren in het bluescircuit aan het werk. Bob Corritore zal hem ongetwijfeld vaak hebben zien spelen in een van de vele clubs die Chicago rijk is. Bob’s harpspel werd vooral beïnvloed door James Cotton, Little Walter en Junior Wells.

Dit is natuurlijk allemaal terug te horen op de CD die 2 originele tracks herbergt en verder covers uit het rijke bluesverleden. Dat het Delta Groove label achter de opname zit mag geen verrassing zijn.  Ze slagen er toch maar weer in om het juiste pak mannen bij elkaar te zetten die samen het beste uit zichzelf weten te halen. Het duo vond de bassisten Bob Stroger en Patrick Rynn, Billy Flynn en Chris James op gitaar en Barrelhouse Chuck op piano maar al te graag bereid hun medewerking te verlenen.  En niet zonder succes!  De klasse druipt er van af, vanaf de eerste tonen is het genieten geblazen, letterlijk en figuurlijk. Het grootse “Harmonica Joyride” is een eigen nummer van de hand van Corritore, al duurt het met 2.5 minuut veel te kort. Gelukkig is er nog zoveel te genieten dat hun dit snel vergeven is, geen moment hoef en zul je je niet vervelen.

De hoogtijdagen van de Chicago Bluesscene komen voorbijgevlogen, nee fout, de hoogtijdagen zijn helemaal nog niet voorbij. Dat bewijzen beide heren in de 55 minuten die op “Knockin’ Around the Blues” zijn terechtgekomen.

Smaken verschillen al kan ik niet geloven dat er iemand in de bluesscene is die dit een slechte CD zal vinden. Vooraf stond al vast dat dit een geweldige CD is, en wat blijkt; ik had gelijk!