logo-new-bluesbreeker

 

 

 


button-home

 

button-recensies

 

button-gastenboek

The Pleasure’s All Mine - Jimmie Vaughan
The Last Music Co.

Tekst: Paul Scholman
Jimmie Vaughan
Als je wat wil vieren dan hoef je geen reden te hebben zegt men wel eens. Als je 70 jaar wordt dan is dat een leuke smoes om een reissue uit te brengen om twee eerder uitgebrachte platen te koppelen in een mooi album geheel in Amerikaanse stijl maar dan wel in een beperkte oplage te verkrijgen. 70 jaar is zeker een mooie mijlpaal voor Jimmie Vaughan. Plays Blues, Ballads & Favorites & Plays More Blues, Ballads & Favorites is van de week opnieuw in gezamenlijkheid uitgebracht in beperkte oplage. Nee, geen verkooppraatje, maar het hoesje ziet er gelikt op zijn Amerikaans uit. Er zit een mooi boekje bij.

Op 13 mei 2020 scoorde Jimmie zijn eerste nominatie sinds 2008 en won hij zijn eerste Blues Foundation-prijs voor Traditional Blues Male Artist naast Sue Foley, die de categorie Traditional Blues Female won. Ruim vijftig jaar zit Jimmie in het vak en nog immer beleeft de man er groot plezier aan muziek te maken en ervoor te zorgen dat de blues in leven blijft, maar zeker ook dat hijzelf een inspiratiebron is voor jonge muzikanten, en niet in de laatste plaats de hooggeachte luisteraars.
In combinatie met de 66e verjaardag van broer Stevie Ray werd er een prachtig nieuw kunstwerk ter ere van de gebroeders Vaughan geïnstalleerd in ‘Kiest Park’ in Dallas, Texas. Het kunstwerk, ontworpen door de Spaanse kunstenaar Casto Solano, getiteld 'We Are Music & Music Is Us', is een groot buitensculptuur met in staal gesneden afbeeldingen van de Vaughans, niet ver van waar ze opgroeiden in Oak Cliff, samen met hun songteksten.
Vanwege de COVID-19 beperkingen is de geplande inwijding van het nieuwe stuk uitgesteld. Er is echter nog hoop op een inwijdingsceremonie op 20 maart 2021, Jimmie's 70e verjaardag, mochten de COVID-beperkingen tegen die tijd zijn opgeheven, maar gezien de ontwikkelingen wordt ook deze datum wat krap.

Op BABY, PLEASE COME HOME, wordt Jimmie bijgestaan door zeer ervaren muzikanten die hun lauweren verdiend hebben waaronder George Rains, Billy Pitman, Ronnie James, Mike Flanigin, Doug James, Greg Piccolo, Al Gomez, Kaz Kazonoff, T. Jarred Bonta, John Mills en Randy Zimmerman. Ze worden bijgestaan ​​door gastvocalisten Georgia Bramhall en Emily Gimble. 
Ik vind het lastig te duiden welke nummers het meest in het oor springen, maar een van de meest opvallendste nummer zal ‘Shake A Hand’ (Live Bonus Track) feat. Lou Ann Barton. De groove is moddervet a la Fats Domino, echter, geen piano te horen. Wel een vette sax.
 Ik scheer voor het gemak beide platen over één kam als ik opteken dat het twee uitstekende platen zijn, die zeer de moeite waard zijn nog eens te draaien als u reeds in het bezit bent van de respectievelijk in 2010 en 2011 uitgebrachte albums. Zo niet, kan ik u aanraden dit album aan te schaffen en u onder het genot van een drankje en een of andere versnapering, heerlijk mee laten voeren naar de hoogste bluessferen.
We kunnen tijdelijk nergens heen dus een thuisfeestje zonder genodigden is een mooi alternatief. Stilzitten is geen optie.
Stay safe en veel luisterplezier.