logo-new-bluesbreeker

 

 

 


button-home

 

button-recensies

 

button-gastenboek

Baby, Please Come Home - Jimmie Vaughan
(The Last Music Company)

Tekst: Paul Scholman

jimmie vaughanAls we het hebben over Jimmie Vaughan, dan hebben we het over een man die in mijn beleving de originaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Groot geworden, wereldwijd succes gehad met The Fabulous Thunderbirds, en is vervolgens zijn eigen weg gegaan. Hij zit ruim 50 jaar in de business en er zit nog geen sleet op Jimmie Vaughan. Zijn hele leven gewijd aan blues, houdt de blues met verve in leven en is een bron van inspiratie voor velen. Hij treedt nog zeer regelmatig op, ook met Buddy Guy en Eric Clapton en heeft helemaal geen tijd om te stoppen, nog. Waarom zou hij ook?
Dit slotwoord plaats ik maar even als voorschot.

Voor deze plaat heeft hij zich omringt met Greg Piccolo, Kaz Kazanoff, George Rains, Doug James, Al Gomez, Ronnie James etc. Muzikanten die elkaar al jarenlang kennen en elkaar moeiteloos aanvoelen, al spelen ze niet dagelijks met elkaar. Het songmateriaal komt van artiesten uiteenlopend van Jimmy Reed tot Lefty Frizzell. Hokjesgeest is Vaughan vreemd, het hem om het juiste gevoel te creĆ«ren. De man is op jonge leeftijd de blues beginnen te ontdekken en voor hem bleken de grenzen niet te bestaan. De Texaan bleef ontdekken en neemt zijn bevindingen steeds mee op tournee en zijn albums. Alles wat hij doet, doet hij op zijn gevoel. Dat komt steeds terug. Daarom houdt de man het waarschijnlijk ook zolang vol. De ballast van hokjesgeest neemt hij niet mee op zijn platen en daarom zijn de cd’s van Vaughan ook zo gevarieerd.
Van deze artiesten staan covers op ‘Baby, Please Come Home: Lloyd Price, Jimmy Donley, Richard Berry, Chuck Willis, Bill Doggett, T-Bone Walker, Etta James, Fats Domino, Gatemouth Brown en Jimmy Reed. The Last Music Company.
De sound van deze plaat is moddervet, klinkt soms retro jaren vijftig. Ik kan elk nummer afzonderlijk gaan bespreken, maar dat is absoluut onnodig. Deze plaat is raak, is compleet, zo ‘hoort een blusplaat te klinken!’ Verwacht geen powerblues van deze gast, maar een veelzijdige plaat die hoog op de lijstjes gaat komen voor 2019.