b3i6df2ake2 5b0a

logo-new-bluesbreeker

 

 

 


button-home

 

button-recensies

 

button-gastenboek

Authentic – Imelda

Tekst: Harm Lutke

ImeldaHet leven zit soms vol verrassingen en soms vallen die verrassingen zo maar in je brievenbus.

Zo trof ik tussen de berg reclame een EP aan van ene Imelda, niet Imelda May, maar gewoon Imelda. Het blijkt om een zangeres te gaan uit ‘Rotjeknor,, waarvan het bijgevoegde persbericht meld dat zij over een soulvolle, doordringende, dijk van een stem beschikt, die je kippenvel bezorgt en je de ballen uit de broek rockt.

Mwah, ik ben wel wat gewend en dat laatste betwijfel ik want ik ben zuinig op die dingen. Maar? . jeetje, de rest klopt helemaal! Over verrassingen gesproken!
Hoewel ik nog nooit van haar gehoord had, kan gebeuren, is Imelda geen nieuwkomer in de muziekwereld. Zij deed al ervaring op als achtergrondzangeres bij o.a. Gordon, Replay, Tascha’s World en Sven Hammond.
Dat de Soul/Funk wereld een talent rijker is wordt al meteen duidelijk bij het horen van ‘Djoegoedjeng’, het eerste nummer van deze EP die, helaas, slechts vier nummers bevat.

Ik ben meteen verkocht van deze ‘edgy soul with a rocky twist’, zoals zij haar muziek omschrijft en die uit een variatie van Funkrock, Soul & Pop bestaat.
Dat Funk ‘edgy’ kan zijn is duidelijk te horen op ‘I Love You’, een nummer dat ze voor haar zoontje schreef.
‘Morningbird’ is een soulvolle ballad met enkel begeleiding van piano en een strijkje, gevoelig gezongen met enkele ongelofelijke uithalen, en, ’ja wel hoor, daar is dan het kippenvel!

‘I Got A Man’ is alweer het laatste nummer van deze -voor mij, kennismaking- EP, waarvan ze alle nummers zelf schreef. Het nummer moet even op gang komen en gaat dan met een lekker aanzwellende orkestrale begeleiding over op muziek die ik als Gospel zou willen omschrijven, maar dan zonder de bekende ‘Halleluja’s’.

Toch zou ik na het horen van ‘Authentic’ Halleluja! willen roepen, want Nederland heeft er een grandioos talent bij.