Up Henrik Freischlader and band in De Comm Slideshow

 

Dinsdag 14 januari 2020, Cafe de Comm, Groesbeek
Henrik Freischlader and band, imponerend optreden in Bluesmoos Café

Tekst: Wil Wijnhoven
Foto's: Wil Wijnhoven


Henrik FreischladerNormaliter is het altijd op een woensdag te doen in Blues Moose cafe en dan gaat al dat moois aan mijn neus voorbij. Dus bij het horen dat Hendrik Freischlader op een dinsdag daar een optreden geeft heb ik snel toegehapt en ben naar Groesbeek getogen. In een uitverkocht ‘huis’ betrek ik vooraan een plekje om zo goed mogelijk foto’s te maken en de videofilmers niet voor het beeld te lopen.

Klokslag 20:00 uur neemt kroegbaas Gerrie het woord en kan het muzikale kwintet achter hem aan de slag. De setlist is opgebouwd uit ouder eigen werk, covers en nieuw werk van het album dat in maart in Wuppertal gepresenteerd gaat worden tijdens een release optreden. De combinatie die bestaat uit: Henrik Freischlader, gitaar en zang; Moritz Meinschäfer, drums; Armin Alic, bas; Roman Babik, keyboard; Marco Zügner, altsaxofoon heb ik nog niet gezien en gehoord.

De band opent het optreden met ‘The Blues’, gewoon eventjes om warm te worden want al snel gaat de beuk erin. Niet overdreven hard of ruig maar wel met stevige drumpartijen en een lekkere gitaarsolo.
Dat Henrik een begenadigd gitarist is, is algemeen bekend maar als je hoort en ziet hoe gemakkelijk hij speelt en met welk fris gitaarspel dan mag je hem zeker tot de top in Europa rekenen.
De muzikale stijl is blues met een vleugje funk met zo nu en dan iets meer funk dan blues. Dat is bijvoorbeeld goed te horen op: ‘Keep Playing’. Henriks zangstem is daar ook heel geschikt voor, misschien nog meer dan voor de blues alhoewel!

De toevoeging van een saxofonist is een ware aanvulling zoals blijkt in een nummer als: ‘Bad Dreams’ (Wolkenwinde) en op ‘Share Your Money’. Dat laatste nummer gaat toch echt richting de funk en de combinatie: toetsen, als-sax en gitaar is haast perfect. Met name de altsax en de keys zorgen voor iets meer funky-stuff en dat klinkt best wel lekker.

Henrik Freischlader and bandNa een korte pauze waar je cd’s, t-shirts en tickets voor de releaseparty kunt kopen gaat de tweede set van start met ‘Today I’m Gonna Change’.

Achter mij is het goed vol in De Comm, het zijn echte liefhebbers, dat hoor ik wel aan hun reacties bij iedere gitaarsolo of nummer dat de band speelt. Zelfs bij een cover als Foxy Lady waardeert het publiek, het is ook niet niks om je te wagen aan een nummer van Jimi. Echter Henrik maakt er een hele fraaie versie van die je gerust naast het origineel kan leggen, dat geldt ook voor ‘Need Your Love So Bad’.
Een song die mij meer ligt dan ‘Foxy Lady’, maar dat is een kwestie van smaak.

Natuurlijk mag het nummer ‘Bad Dreams’ misschien beter bekend als ‘Wolkenwinde’ niet ontbreken. Een nummer dat uitgesponnen wordt tot een lengte van circa 29 minuten en daarvan is niets teveel. Wat een formidabele song en dan nogmaals die prachtige saxofoon erbij maakt het voor mij helemaal af. En met ‘Foxy Lady’ doet het nog eens dunnetjes over, daar sluit hij ook dit optreden mee af, ware het niet dat het publiek om een toegift roept.

Met ‘Desert Love’ wordt uiteindelijk de avond afgesloten en kan Bluesmoose Radio heel tevreden zijn met dit grandioze muzikale spektakel.

 

Henrik Freischlader and Band
Henrik Freischlader and Band-10
Henrik Freischlader and Band-11
Henrik Freischlader and Band-12
Henrik Freischlader and Band-14
Henrik Freischlader and Band-15
Henrik Freischlader and Band-16
Henrik Freischlader and Band-17
Henrik Freischlader and Band-18
Henrik Freischlader and Band-2
Henrik Freischlader and Band-21
Henrik Freischlader and Band-22
Henrik Freischlader and Band-23
Henrik Freischlader and Band-24
Henrik Freischlader and Band-25
Henrik Freischlader and Band-26
Henrik Freischlader and Band-27
Henrik Freischlader and Band-28
Henrik Freischlader and Band-29
Henrik Freischlader and Band-3
Henrik Freischlader and Band-30
Henrik Freischlader and Band-4
Henrik Freischlader and Band-5
Henrik Freischlader and Band-6
Henrik Freischlader and Band-7
Henrik Freischlader and Band-8
Henrik Freischlader and Band-9
Henrik Freischlader and Band-20
Kroegbaas Gerrie

  button-home button-gastenboek button-recensies  

Totaal aantal foto's: 29 | Maak web foto albums met Jalbum | Chameleon skin | Help