logo-new-bluesbreeker

 

 

 


button-home

 

button-recensies

 

button-gastenboek

Red Dress - Guy Forsyth
Small & Nimble Records/Lizard Discs

Tekst: Huub Houben

guyOp het moment dat deze recensie aan het papier toevertrouwd wordt is Guy Forsyth deze Cd aan het  presenteren in de Metropool in Hengelo. Want op die plaats nam Sjef Willemien op 18 juni 1993 een legendarisch concert op van de (toen nog) relatief onbekende Guy Forsyth. Guy groeide op in Kansas, maar in 1990 vertrok hij naar Austin op zich meer op muziek toe te kunnen leggen. Daar werd hij gezien door Sjef Willemien (aka Doc-O-Zone) die zo onder de indruk raakte van zijn spel waardoor hij besloot om een platenmaatschappij op te richten (Lizard Discs) die de kans moest geven aan talenten als Guy om hun muziek uit te dragen.

Enkele maanden laten was het raak toen Guy Forsyth de grondvesten van de Metropool in Hengelo liet schudden met een concert dat tot liefst 5.00 in de morgen duurde. Een jaar later zag “High Temperature” het levenslicht, de Europese tournee (oa Bluesrock Festival Tegelen) die volgde zette Guy Forsyth in de schijnwerpers in Europa, terwijl hij ook in zijn thuisland steeds meer voet aan de grond kreeg, 3 CD’s bij Antone kwamen uit en bij Antone’s (de beroemdste bluestent in Austin) werd hij een vaste bespeler.

Toen Doc-O-Zone op 18 juni 2011 overleed, precies 18 jaar na de opnames, kwamen de opnames weer boven tafel en ze moesten terug naar Guy Forsyth zo had Doc-O-Zone bepaald. Verrassend genoeg waren ze nog van zulke goede kwaliteit dat er  nog een CD gevuld kon worden met origineel materiaal. Andre Zweers en Judy Kirschner hebben 14 nummers geremasterd en op de CD “Red Dress”gezet. Als u nu denkt dat het overblijfsels zijn die te slecht waren voor de eerste uitgave, nee hoor, geen sprake van.
Wie Guy Forsyth wel eens live aan het werk heeft gezien, en dat zij er nogal wat, die weten wat voor energie de man aan boord heeft. Dit hoor je dan ook terug op deze co-productie van Screaming Lizard Production en Small & Nimble Records. Wie “High Temperature” in huis heeft die kan er niet omheen om ook dit kleinood aan te schaffen, ze horen bij elkaar als een linker en een rechterbeen. Het geeft een perfecte weergave hoe een broeierige avond tot wasdom kwam en uiteindelijk nog zijn weg vond naar het grote publiek.

Doc-O-Zone kan voldaan terugkijken en zal vanavond bij de CD presentatie nog wel eens genoemd worden en wie weet, misschien kijkt en luistert hij nog mee. Zou mooi zijn!