Up Flavium in De Amer Slideshow

 

Zondag 22 december 2019, Amen
Flavium in Cultureel Café de Amer

Tekst : Herman Keverling Buisman
Foto’s van Herman Kevelring Buisman


FlaviumHet weer was er helemaal naar: druilerig, voor een middagje Blues door één van de oudste bluesbands van Nederland.

Ze bestaan dit jaar 50 jaar en dat is wel even een dingetje! Opgericht in 1969 door Anne Geert Bonder, gitarist van het eerste uur en hij speelt nog steeds op zijn Gibson. We hebben het over Flavium.
En dat op  één van de prachtigste podia, die Nederland kent: Cultureel Café de Amer te Amen nabij Grolloo, dat volledig  gerund wordt door vrijwilligers.

Het werd een legendarisch concert met vele verhalen tussendoor en wat gein, maar de muziek, daar kwamen we voor. En die werd in drie setjes van ongeveer een half uur gebracht.
Lekker stevig met soms wat rustmomenten, oud en nieuw werk hoorden we. Het geluid was puik en het publiek in de  uitverkochte  deel(gedeelte van de boerderij)  genoot met volle teugen.

De  muzikanten kregen allemaal ruimte om te soleren: Eric Bagchus, die al sinds 1973 bassist van de band is, de toetsenist Willem Swikker met zijn heerlijke Hammond en Bouke van Olst op drums! Bert Vrieling praatte de boel aan elkaar en verzorgde de  zang/mondharmonica.
“Nightlife”werd niet vergeten, maar helaas geen “Nobody Knows You…”.

Na het dankwoord van iemand uit het publiek(John Klad , zanger/gitarist van de CatFever Band), ging het publiek huiswaarts met  het gevoel iets legendarisch te hebben meegemaakt.


Als we die willen horen , hou dan hun agenda in de gaten want optreden doen ze nog steeds.

 

Flavium (18 van 18)
Flavium (17 van 18)
Flavium (16 van 18)
Flavium (15 van 18)
Flavium (14 van 18)
Flavium (13 van 18)
Flavium (12 van 18)
Flavium (11 van 18)
Flavium (10 van 18)
Flavium (9 van 18)
Flavium (8 van 18)
Flavium (7 van 18)
Flavium (6 van 18)
Flavium (5 van 18)
Flavium (4 van 18)
Flavium (3 van 18)
Flavium (2 van 18)
Flavium (1 van 18)

  button-home button-gastenboek button-recensies  

Totaal aantal foto's: 18 | Maak web foto albums met Jalbum | Chameleon skin | Help