Up Farstreet in DenS Slideshow

 

DenS, Spijkenisse 17 november 2019
Farstreet, genieten van lange soli!

Tekst: Bert Lek
Foto’s: Bert Lek

Farstreet
Van de zomer liet ik mij wegjagen door de regen in Gorinchem bij hun optreden op het Hippie festival daar.
Die smoes gaat nu niet op wanneer zij spelen in café DenS, waar het lekker warm is en al helemaal gehuld in de kerstsfeer.


Aan Sinterklaas doen ze hier niet, dus heb je ook geen discussie binnen, hooguit over het feit dat dit een van de laatste concerten is, die de band geeft na bijna 17 jaar in verschillende samenstellingen te hebben opgetreden.
De band heeft met ‘Farstreet Live’ uit 2015 slechts een album op hun palmares staan. Daarentegen zijn ze bijna ieder weekend met name in Brabant op pad.
Waarschijnlijk zijn de eerste vier eigen nummers van hun cd, die ze spelen deze middag.

Rustig doch stevig. Jasper Verstraaten neemt de meeste zang en het vurige gitaarspel voor zijn rekening. Keith Pistorius zit de hele middag grijnzend achter de eenvoudige drumkit.

Bij het Jimi Hendrix (JH)nummer Red House, waarop Jasper een eigen tekst brengt, komt hij samen met bassist Gerben Koolen niet meer bij want dat hadden de mannen niet verwacht.
Voor mij, die niet zo bekend is in de stevige blues, of mag ik bluesrock schrijven? gaat er eindelijk een bel rinkelen wanneer ik eerst het intro hoor van ‘Black Magic Woman’ van Santana, die overgaat in ‘Who’s Been Talkin’’ van Robert Cray, daarna ‘Messin’ With The Kid’ van Junior Wells met ruimte voor een korte bas- en drumsolo.

Fijn voor een band wanneer meerdere mensen kunnen zingen. Gerben doet dat beslist niet onverdienstelijk in ‘All Along The Watchtower’ van Bob Dylan, maar door Jimi Hendrix tot een hit gebracht, gevolgd door een heftige uitvoering van Blue Jean Blues, het origineel van ZZ Top en Jeff Healey zette het op zijn eerste album See The Light.
Vlak voor de pauze zingen Jasper en Gerben Hendrix ‘Fire’

Na de eerste van twee pauzes komen de dames bij het nummer ‘I Just Want To Make Love To You’ op de kleine dansvloer en later zullen enkele mannen schoorvoetend hun voorbeeld volgen.
Vreemd is dat vaak daarna een langzaam nummer volgt wanneer de dansvloer vol staat. Zo ook hier met ‘I Put A Spell On You’. Gelukkig loopt niemand weg.

Jasper vraagt; “Wie heeft er ooit in de gevangenis gezeten?” Er gaan een paar vingers de lucht in en onder gelach van de vele aanwezigen, de tent is nu vol, wordt ‘Parchman Farm’ van Mose Allison ingezet. Tijd voor onversneden Rock & Roll met Lucille van Little Richard. Nu is er op de dansvloer geen ruimte meer. Eigenaar Hans van Spelden krijgt zijn zin met het JH nummer ‘Voodoo Chile’.

Voor ons het sein om de beste Griek van Spijk op te zoeken. Tenslotte is het al 19.15 uur.
We hebben weer genoten van de heerlijke lange versies van de nummers met name de gitaarsolo’s zijn goed te pruimen, mede door de puike ondersteuning van Keith en Gerben.
Helaas komt aan al het goede een eind.
Je kunt de band nog zien, maak daar gebruik van.

Speellijst: 
vr 22 nov Café Classe, Arnhem
za 30 nov 50ste Sinterklaas treffen, Oostende (B)
zo 15 dec Commerce, Kruisland
zo 22 dec BelAir Breda

 

Farstreet (1 van 14)
Farstreet (10 van 14)
Farstreet (11 van 14)
Farstreet (12 van 14)
Farstreet (13 van 14)
Farstreet (14 van 14)
Farstreet (2 van 14)
Farstreet (3 van 14)
Farstreet (4 van 14)
Farstreet (5 van 14)
Farstreet (6 van 14)
Farstreet (9 van 14)

  button-home button-gastenboek button-recensies  

Totaal aantal foto's: 12 | Maak web foto albums met Jalbum | Chameleon skin | Help