Up Eric Bibb in LantarenVenster Slideshow

 

Zaterdag 5 oktober 2019, LantarenVenster, Rotterdam
Met Eric Bibb is dit jaar is het heerlijk avondje al vroeg gekomen

Tekst: Bert Lek
Foto's: Bert Lek

Eric BibbWaar haalt Eric iedere keer weer die fantastische gitaristen vandaan? In het verleden waren o.a. gitarist Staffan Astner, Olli Haavisto, gitaar en zanger en gitarist Habib Koite, zijn begeleiders.

Vanavond in een bijna uitverkocht LantarenVenster, alleen nog een aantal staanplaatsen voor het podium zijn vrij, heeft hij Christer Lyssarides, weten te strikken voor deze tournee. Maar de rest van de band mag er ook zijn. Paul Robertson, drums en Neville Malcolm, bas.
De opstelling van de band is onorthodox. Het drumstel staat aan de zijkant van het podium, waardoor het concert nog intiemer wordt. Het nadeel voor de bezoekers, die daar vooraan staan is, dat ze aan een kant een beetje doof worden door de harde klappen, die Paul af en toe uitdeelt.


Voor Eric is deze opstelling goed want hij kan iedereen in de gaten houden en zo houdt hij de regie over het optreden. Eigenlijk is Christer de ster van de avond. Hij vult, waar de prachtige stem van Eric even ophoudt met zingen, geweldig aan met zijn subtiel gitaarspel. Wat een fijne nootjes krijgt het publiek te horen. Paul gebruikt niet alleen zijn drumstokken maar ook zijn blote handen om de nummers te ondersteunen en Neville legt mooie baslijnen neer.


Wat komt er allemaal voor bij?’ O.a. On My Way To Bamako’, ‘Come back Baby’, Needed Time, ‘With A Dollar’ In My Pocket’, ’Don’t Ever Let Your Spirit Down’, een nieuw nummer ‘Along The Way’, maar ook twee aanklachten tegen de wereld van heden ten dage in ‘In My Fathers House’ De rassendiscriminatie in zijn tweede vaderland Zweden, waar hij het niet verwachtte en ‘Refugee Moan’ over de bootvluchtelingen, die met hun kinderen een veilig land zoeken. Het laatste nummer was zeer indrukwekkend. Eric solo, zonder begeleiding. Aan het einde van het concert, dat ruim anderhalf uur duurt, komt zijn vrouw Ulrika Bibb het podium op en zingt erg mooi een duet met Eric in ‘For You’, dat menig traantje in het publiek vloeit en zij doet mee in de finale met de song ‘Mole In The Ground’.


Dit jaar is het heerlijk avondje al vroeg gekomen.

 

Eric Bibb (1 van 20)
Eric Bibb (10 van 20)
Eric Bibb (11 van 20)
Eric Bibb (12 van 20)
Eric Bibb (13 van 20)
Eric Bibb (14 van 20)
Eric Bibb (15 van 20)
Eric Bibb (16 van 20)
Eric Bibb (17 van 20)
Eric Bibb (18 van 20)
Eric Bibb (19 van 20)
Eric Bibb (2 van 20)
Eric Bibb (3 van 20)
Eric Bibb (4 van 20)
Eric Bibb (5 van 20)
Eric Bibb (6 van 20)
Eric Bibb (7 van 20)
Eric Bibb (8 van 20)
Eric Bibb (9 van 20)

  button-home button-gastenboek button-recensies  

Totaal aantal foto's: 19 | Maak web foto albums met Jalbum | Chameleon skin | Help