logo-new-bluesbreeker

 

 

 


button-home

 

button-recensies

 

button-gastenboek

Live Evidence - Detonics
(Eigen beheer)

Tekst: Bert Lek

DetonicsJe kunt het als band niet maken om deel te nemen aan de International Blues Challenge 2017 zonder een cd op zak te hebben. En dus gebruiken de Detonics, bestaande uit Kars van Nus, zang en harmonica, Jeremy Aussems, gitaar, Raimond de Nijs, piano/Hammond, René Leijtens, contrabas en Mathijs Roks, drums de opnamen van Bluesmoose Radio aangevuld met get nummer: ‘I Can’t Quit Anyway’ van hun optreden in de Gouden Leeuw te Dongen om de cd te vullen.

Het zijn uiteindelijk tien songs geworden, waarvan drie eigen nummers. Het eerder genoemde ‘I Can’t Quit Anyway’ maakt de diepste indruk op mij. Heerlijke slow blues, waarin Kars zijn geweldige strot op zet. Jeremy laat horen tot de top van de Nederlandse gitaristen te horen, terwijl Raimond met zijn Hammond  voor een mooie ondersteuning zorgt.

Ook Little Richard zou trots zijn op zijn uitvoering van ‘Directly From My Heart To You’. De originele uitvoering duurt slechts 2.20 minuten, maar de band weet het nummer op te rekken tot bijna zeven minuten, zonder een seconde te vervelen!
De andere nummers laten verschillende soorten blues-stijlen horen en heeft de band op ‘I Can’t Be Satisfied’ van Muddy Waters na niet voor afgetrapte nummers gekozen uit de verboden blues-top-tien.

Zijn er dan ook nog minpuntjes? Dezelfde foto’s van de bandleden, die op de website staan zijn gebruikt, waardoor het niet te lezen wie wie is. Het laatste nummer ‘Bring It On Home’ van Sam Cook valt een beetje uit de toon bij de rest. Een prachtig soulnummer, terwijl de rest (jump) blues is.
Ik zie dit dan maar als bonustrack, want voor de rest is het een prima debuutalbum.