logo-new-bluesbreeker

 

 

 


button-home

 

button-recensies

 

button-gastenboek

Sixpack - Champagne Charlie

Tekst: Bert Lek

Champagne CharlieOp zaterdagavond 24 november jl. luisterde het publiek zonder dat zij het wisten naar de nieuwe cd van Champagne Charlie. In De Pluk te Geldermalsen werden bijna integraal alle nummers gespeeld, met als gevolg dat de zesmans formatie in de pauze en na afloop veel complimenten mocht ontvangen vanwege de prachtige uitvoeringen van veel standaards.

Om er een paar te noemen: Can’t Be Satisfied van Muddy Waters aka McKinley Morganfield met in de hoofdrollen zanger Sjef Hermans, Gait Klein-Kromhof, harmonica en Geert de Heer op de lapsteel gitaar. Deeper In The Well is een vrolijk nummer dat ook bekend is van Eric Bibb. Deze versie doet er niet voor onder.
Alabama Bus (Will Hairston) gaat over de tijd dat de gekleurde Amerikanen niet samen in de bus, maar achterin moesten zitten vanwege de rassenscheiding. Ook hier weer een mooie rol voor Geert de Heer. Queen Bee was al een klassieker van Taj Mahal en wordt hier net zo mooi neergezet door het harmonicaspel van Gait. Irene Goodnight is zo’n lekker polkanummer dat iedereen kent, dus de hele band doet stemmig mee. Naast wat onbekend werk van Taj Mahal Cakewalk Into Town, Streers Of Laredo zijn er ook twee stukken van Sjef. Het sluitstuk On The Road Again, een leentjebuur van iemand die ik niet thuis kan brengen en Mountain Man. Dat laatste nummer doet niet onder voor de klassiekers op dit album. De intro is voor Gait. Wat een gevoel legt hij neer. Daarna neemt Sjef het met zijn warme stem over en zingt over het leven in de bergen. Het einde is weer voor Gait. Wat een diepgang. Het kippenvel moment voor deze cd.

Jammer dat er geen boekje in zit met de tekst van de nummers en uitleg over de andere musici Peter Bout op de bas, Peter Lenselink, drums, percussie en Theo de koning, zang, gitaar. Ook deze verdienen een pluim vanwege hun puike begeleiding.

Voor de rest is de cd een heerlijke mengeling van Blues, Tex Mex en folksongs.
De mannen geven hiermee zichzelf en hun fans een cadeautje vanwege hun dertig jarig bestaat in dezelfde samenstelling en hun tiende cd.

01 Cakewalk Into Town
02 Deep River Blues
03 Can't Be Satisfied
04 Mountain Man
05 Streets of Laredo
06 Deeper In The Well
07 Alabama Bus
08 Little Black Train
09 Queen Bee
10 Pick A Bale Of Cotton/Silvy
11 Irene Goodnight
12 On The Road Again