Up Carvin Jones Live Slideshow

 

DB Studio’s Utrecht, 13 augustus 2019
Carvin Jones maakt er een feestje van

Foto’s: Paul Scholman
Tekst: Paul Scholman

Carvin JonesIk was er al eens eerder geweest: de DB Studio’s aan de Carthesiusweg te Utrecht in de oude busremise. Left Lane Cruiser zag ik daar een paar jaar geleden. Mooie oefenruimtes hebben ze daar gebouwd met een klein zaaltje waar max. 150 toeschouwers in kunnen met een podium.

Zanger, gitarist Carvin Jones begint even na half negen, eerst een beetje rommelig, want Jones vindt dat er wat aan het geluid gesleuteld moet worden. De nummers rijgt Jones in een moordend tempo aan elkaar. “Moet hij de trein halen?” ontlokt hij bij een vage kennis de opmerking.

Jimi Hendrix ’Purple Haze’ komt langs en nog wat grootheden worden geĆ«erd zoals ZZ Top. Ballads worden afgewisseld met steviger werk. Zijn Italiaanse maten staan hem uitstekend bij. Mario Ciancarella, bas and Domenico Inguaggiato op drums maken de setting compleet.

Ik vind Carvin Jones geen geweldige zanger en hij is niet echt toonvast in bepaalde nummers als dat wel wordt vereist, maar zijn gitaarspel vergoedt veel. Een ander nadeel is dat Jones te veel covers speelt. Het is jammer dat hij er geen eigen draai aangeeft. Hij maakt er zeker een feest van en zijn Italiaanse kompanen weten hem uitstekend te volgen. Ik had mij iets meer voorgesteld van Carvin Jones. Hij weet het publiek zeker te vermaken, loopt diverse keren de zaal in om zijn gitaar van dichtbij te laten zien, evenals zijn vingerwerk over de snaren te laten gaan. Jones poseert voor de foto’s als er iemand met een mobieltje voorbij huppelt.
"Carvin Jones is a young cat out of Phoenix who I think is the next up-and-coming blues player" heeft Eric Clapton eens gezegd.

‘We want more’ aan het eind van het concert wordt beloond met een laatste cover en we kunnen naar huis door de stromende regen met een flitsend schouwspel dat onweer heet. Binnen bij DB’s heeft het ook iets flitsender gekund.

 

Carvin Jones (1 van 18)
Carvin Jones (10 van 18)
Carvin Jones (11 van 18)
Carvin Jones (12 van 18)
Carvin Jones (13 van 18)
Carvin Jones (14 van 18)
Carvin Jones (15 van 18)
Carvin Jones (16 van 18)
Carvin Jones (17 van 18)
Carvin Jones (2 van 18)
Carvin Jones (3 van 18)
Carvin Jones (4 van 18)
Carvin Jones (6 van 18)
Carvin Jones (7 van 18)
Carvin Jones (8 van 18)
Carvin Jones (9 van 18)

  button-home button-gastenboek button-recensies  


Totaal aantal foto's: 16 | Maak web foto albums met Jalbum | Chameleon skin | Help