logo-new-bluesbreeker

 

 

 


button-home

 

button-recensies

 

button-gastenboek

Deep - Boogie Beasts
(Naked / Sonic Rendezvous)

Tekst: Paul Scholman

Boogie BeastsDiep in december 2018 ploft uit het niets ‘Deep’, de verse plaat van het Belgische ‘Boogie Beasts’ op de laatste besteldag van het jaar van PostNL op de mat. Toeval of niet maar een kleine week ervoor zag ik twee van deze gasten als voorprogramma van T-99 bij Blues Promotion te Dongen. Fabian Benardo (harp) en Gert Servaes (drums) met Renaud Lesire erbij op (slide)gitaar. Ik wist helaas van deze plaat het bestaan niet af, anders had ik nog wat relevante vragen kunnen stellen aan deze Deltablues performers. BB gezien op Ridderkerk Bluezss, maar ook te bewonderen geweest op bijvoorbeeld Zwarte Cross en elders in dit vuige bluesland.

Even plomp als het binnen ploffen van ‘Deep’ komt de plaat uit mijn speakers bij de eerste tonen van ‘Inside’ het openingsnummer. Vet zompige bastonen en dat voor een band zonder bassist zorgen voor een groove die staat als een huis. Daar overheen snerpende gitaren en een holklinkende zanger, Mathias Dalle, of Jan Jaspers, dat is er zo niet uit te halen vanaf de cd, maar doet er ook niet toe.

Puur als dit kwartet is, hebben ze weinig gedoe gemaakt van deze opnames. Opnemen en op cd kwakken, punt, klaar is Kees. Vuig en vooral smerig als RL Burnside met een Voodoosaus overgoten psychedelische garageblues. Geen opsmuk, behalve dan wat vogelen met repeterende gitaarrifjes en de soms zuigende en pompende harp van Lord Benardo. Inderdaad, The Goonmat is ook van de partij. De wastombe van Stinky Lou (Laurent Goosens) mis je niet echt, maar zijn spel was mooi. Grijs verleden.

Dit is geen band om eens even rustig bij te gaan zitten achteroverleunen, want daar krijgt u simpelweg helemaal de tijd niet voor. Over het algemeen zijn de nummers kort maar krachtig, een enkele uitzondering daargelaten. Het zompige ‘Gonna Be Your Man’, is er zo één. Fabian Benardo gaat er lekker op los, maar zeker ook de gitaren barsten los als een de eruptie van een vulkaan die maar doorspuwt. Slide gitaar, mystieke zang, beklijvende harptonen in het afsluitende ‘In Front Of You’ zetten de toon voor 2019. Kortom, deze plaat slaat nu al een bres in het nieuwe jaar en wat mij betreft blijft de grens gewoon open tussen België en Nederland. Dit soort vuurwerk is onweerstaanbaar, en mocht u last krijgen van voorjaarsmoeheid? ‘Deep’ is het recept!!! Boogie Beasts rules!

11 januari komt het uit: U bent gewaarschuwd!

Band:
Guitar, vocals – Jan Jaspers
Guitar, vocals – Mathias Dalle
Harmonica – Fabian Bennardo
Drums – Gert Servaes  

www.boogiebeasts.com