logo-new-bluesbreeker

 

 

 


button-home

 

button-recensies

 

button-gastenboek

Sixpack Of Cool – Big Papa And The TCB
(Inland Blue Records 001018)

big-papa In mijn cd-speler ligt momenteel het album “Sixpack Of Cool”. Een album gevuld met dertien nummers in jump en swingstijl ondersteund door een lekkere moderne blazerssectie.
Op het nummer van Rod Piazza: ‘Murder In The First Degree’ na is alles eigen werk.

En ik moet zeggen er zit ruimschoots variatie in hun stijl. Soms heeft het iets weg van Dixieland soms heeft het iets weg van een layback song maar het meeste is toch wel uptempo swing. Een goed voorbeeld daarvan is ‘Drink Drank Drunk’.

De titel van het album dekt volledig de lading, het klinkt allemaal lekker strak en cool.
De intro van ‘Baby’s Got A New Friend’ begint met een trombone bespeelt door Tom Cook. Door dit typische geluid krijgt het nummer een lichte dixieland ondertoon.

Als ik ben aangeland bij nummer acht op het album ‘Murder In The First Degree’ ga ik eerst eens het origineel beluisteren om toch een goed vergelijk te hebben. En eerlijk is eerlijk het origineel ligt mij toch beter dan de uitvoering die ik nu voorgeschoteld krijg. Misschien toch een gemis van de bluesharp alhoewel deze uitvoering wel voldoende swingt mis ik toch duidelijk de meer bluesy inslag. Dat neemt niet weg dat ik dit geen mooi nummer vindt want de intro van de blazers ondersteund door gitaar is geweldig.

‘Crazy Bout The Girl’ is een nummer waarop we singer/songwriter en gitarist Gino Matteo zowel vocaal horen als ook op gitaar. Samen met Chris Thayer, die het nummer heeft geschreven, blijkt dit een goede mix te zijn. Het is een behoorlijk swing/jump nummer met goede zang en gitaarwerk maar wat het erg fraai maakt is de samenzang van de overige bandleden in de achtergrond.

Het afsluitende ‘My Way Back Home’ heeft iets weg van het bekende ‘Bring It On Home To Me’. Echter het is toch een eigen compositie met een iets meer bluesy sausje. Een mooie afsluiting van een leuk album met enkele fraaie nummers er op.

Indien je van blaasinstrumenten houdt dan is dit album iets voor jou. Ik ben liefhebber van swing en jump en kan dit album goed horen maar af en toe een iets duidelijkere bluesnoot zou zeker niet misstaan.