logo-new-bluesbreeker

 

 

 


button-home

 

button-recensies

 

button-gastenboek

Songs From The Road - Big Daddy Wilson
(RUF 1247)

Tekst: Bert Lek

BDWDit jaar zit Big Daddy Wilson 25 jaar in het vak. In die periode bracht zanger/gitarist Wilson in 2004 een cd uit met de Hongaarse band The Mississippi Grave Diggers (Get On Your Knees and Pray) Vier met de Duitser Doc Fozz op de gitaar. Eerst als duo, later werden de opnamen aangevuld met gastmusici o.a. Christian Rannenberg op piano. Zelfs twee live-cd’s, waarvan er een met een supergrote formatie (Doin’ It Right) en een in een triobezetting (live). In 2009 kwam zijn eerste cd Love Is The Key onder zijn eigen naam uit op het RUF Label. Daarna volgden nog zes prachtige albums onder verschillende labels.

In 2017 keerde Wilson Blount, zoals zijn eigen naam luidt, weer terug bij het Duitse label met het album Neckbone Stew. Om zijn jubileum luister bij te zetten heeft Wilson twaalf songs uitgezocht voor zijn cd en drie nummers: John The Revelator, Baby’s Coming Home Again en Country Boy Medley, meer voor de dvd. Het zijn allemaal juweeltjes.

Door zijn prachtig donkere stem wint een nummer aan daadkracht en dwingt je gewoon om te luisteren. Alleen het openingsnummer, Wake Up, is nieuw. De rest is al dan niet terug te vinden op een live of studio cd. Wanneer je zijn “eerste” cd Love Is The Key naast dit prachtige product legt, dan hoor je zijn ontwikkeling in acht jaar. Langzaam maar zeker groeide het trio uit tot een volwaardige band. Wilson heeft zich altijd omringt met geweldige muzikanten; In zijn beginperiode met Roberto Morbioli en Michael van Merwyk op gitaar en Detlef Blanke op de bas. Nu met een geheel Italiaans gezelschap; Cesare Noli, gitaar, backing vocals, Paolo Legramamndi, bas, backing vocals, Nik Taccori, drums, backing vocals en Enzo Messina, keyboards en backing vocals. Door de toevoeging van de achtergrond vocalen wordt het bij de gospelnummers een mooi vraag en antwoord spel. Het spel van Messina geeft een extra swing aan het geheel en het gitaarspel van Noli is er sinds het uitbrengen van Neckbone Stew veel losser op geworden en waar nodig pakt hij in de break machtige solo’s.

Wie bij het prachtige optreden op Bluezy Blues in Ridderkerk is geweest zal dit beamen. Deze verzamel cd/dvd is een mooie eerste stap om met Big Daddy Wilson kennis te maken.

01. Wake up
02. Drop down here
03. Miss Dorothy Lee
04. Texas boogie
05. Ain't no slave
06. Anna Mae
07. Walk a mile in my shoes
08. Cross creek road
09. Neckbone stew
10. 7 years
11. Baby don't like
12. I just need a smile