logo-new-bluesbreeker

 

 

 


button-home

 

button-recensies

 

button-gastenboek

Hard Time Blues - Big Dady Wilson
Continental Blue Heaven

Tekst: Bert Lek

De recensie van het vorige album uit 2019 Deep In My Soul eindigde ik met: “Het album sluit af met de mini traditional Couldn’t Keep It To Myshelf. Heerlijk in minder dan een minuut een mooie gospel uit mijn luidsprekers. Misschien iets voor het volgende album?”

Inderdaad, Wilson Blount, zijn eigenlijke naam, heeft woord gehouden en veel nummers hebben een verwijzing naar The Lord zonder dat het hinderlijk wordt. Wilson komt er gewoon voor uit dat hij een gelovig mens is en daar is niks mee. Het is zijn veertiende album, dat weer een andere muzikale richting uitgaat. Meer gospel, Soul, Rhythm & Blues, maar nog steeds met die diepwarme stem en dat is het grote voordeel van Wilson wanneer je (bijna) alle nummers schrijft.

Alleen Yazoo City en Hard Time Blues zijn gepend door zijn vriend Eric Bibb. Van hem heeft hij gitarist Stefan Astner “geleend” voor dit mooie album. In ‘The City Street’, ‘He Cares For Me’ en ‘Maybe It’s Time’ is er een glansrol weggelegd voor Stefan op slidegitaar. Dat doet slidegitarist Mike Titre zo mooi in ‘A Letter’, waarin Wilson zingt in een bericht aan de wereld, heb elkaar lief, bidt voor iedereen. ‘I Can’t Help But I Love You’ is een ode aan Helga, zijn vrouw en manager. In ‘Yazoo City’ vaart Wilson over de rivier naar New Orleans en zingt het welke plaatsen hij tegenkomt. ‘The City Streets (PS.23)’ is een liefdeslied voor zijn Heer, die hem geeft wat hij nodig heeft en leidt hem op de juiste weg. In ‘Hard Time Blues’ gaat het over onze aarde, die ons genoeg gewaarschuwd heeft, maar wij niet willen luisteren met alle gevolgen van dien. ‘Poor Black Children’ is een klaagzang over het harde werken. Miss Dorothy Lee, Wilsons moeder, wordt geëerd in “He Cares For Me’ . Het verlies van een dierbare wordt gevoeld in ‘Dearly Beloved’. Zo gaat het door en geven de 12 pareltjes een diepe kijk in de ziel van Wilson.

1/A1 Yazoo City

2/A2City Streets (Ps 23)

3/A3 Hard Time Blues

4/A4 Poor Black Children

5/A5 Meatballs

6/A6 He Cares For Me

7/B1 Dearly Beloved

8/B2 New Born

9/B3 I Can’t Help But Love You

10/B4 A Letter

11/B5 Maybe It’s Time

12/B6 Testimony

13/B7 He Cares For Me (Remix)