logo-new-bluesbreeker

 

 

 


button-home

 

button-recensies

 

button-gastenboek

Deep In My Soul – Big Daddy Wilson
RUF-Records

Tekst: Bert Lek

BDWIn 2009 tekende Big Daddy Wilson bij RUF Records en nam hij het album ‘Love Is The Key’ op, waar veel eigen nummers op stonden.
Nu tien jaar later en na een paar omzwervingen is hij weer terug bij het Duitse label. Dit album heeft nog steeds zijn prachtige donkere stem, die centraal staat. Zijn eerste album was een openbaring voor mij en ik legde hem vast voor de 22ste Editie van An Evening With The Blues in 2012. Sindsdien volg ik deze man (Wilson Blount) uit Edenton, North Carolina.

Het is mooi om te zien hoe hij zich na twaalf cd’s nog steeds ontwikkeld. Voor dit album is hij naar Stantonville (TN) getogen en heeft daar in de Bessie Blue Studios met Jim Gaines twaalf juweeltjes opgenomen. Daarnaast is hij ook terecht gekomen in de Fame Studio, Muscle Shoals, Alabama, waar hij ook opnam, maar welke nummers dat zijn wordt niet duidelijk. Wel zichtbaar is de liefde voor zijn vrouw en manager Helga. Traditioneel wordt zij in het openingsnummer I Know (She Said) geëerd. Een heerlijk nummer in de stijl van de eerdergenoemde Fame, dus met de Alabama horns en het dames achtergrondkoortje.

Mississippi Me is een ode aan de staat met o.a. een ode aan B.B. en Elvis. Door het gevoelige spel van Mark Narmore op piano en Rick Steff op orgel krijgt het een hele mooie donkere lading. Een stuk vrolijker is Tripping On You. Hier is ook weer een rol voor het dameskoortje weggelegd, die het heel mooi aanvult.

I Got Plenty (Money Don’t Grow On Trees) gaat over de goede mensen, die Big Daddy in zijn leven tegenkomt, want het geld groeit niet aan de bomen. Hier is een heel korte gitaarsolo voor Laura Chavez weggelegd. In een bijna countryachtige meerstemmige sfeer gaat Hold On To Your Love over jaloerse mensen. Let niet op wat ze zeggen en laat je vooral niet gek maken. Deep In My Soul gaat over het ontstaan van een liedje, dat uitgewerkt moet worden en heeft dus de meeste tekst. Hier horen we de blazerssectie weer. Alleen het te vaak herhalen van de tekst staat hier een beetje tegen.
Het album sluit af met de mini traditional Couldn’t Keep It To Myshelf.
Heerlijk in minder dan een minuut een mooie gospel uit mijn luidsprekers.

Misschien iets voor het volgende album?

01. I Know (She Said)
02. Ain’t Got No Money
03. Mississippi Me
04. Tripping On You
05. I Got Plenty (Money Don’t Grow On Trees)
06. Hold On To Our Love
07. Deep In My Soul
08. I’m Walking
09. Crazy World
10. Redhead Stepchild
11. Voodoo
12. Couldn’t Keep It To Myself