logo-new-bluesbreeker

 

 

 


button-home

 

button-recensies

 

button-gastenboek

Preaching The Blues - Big Bo
(Natural Records 018-008)

Tekst: Bert Lek

Big BoHet nieuwe product van Big Bo Brocken (51) ziet er gelikt uit. 
De prachtige z/w foto’s zijn genomen door zijn partner Vera van Faassen en de cd is gestopt in een mooi kartonnen hoesje.

De cd bevat twaalf meer of minder bekende nummers uit de pre-war blues periode. Samen met Tiny Legs Tim staat Bo op grote hoogte als het gaat om het brengen van authentieke blues en dat bewijst Bo met de keuze van de nummers van o.a. Richard M. Jones (Trouble In Mind), Bessie Smith (Back Water Blues), Robert Johnson (Preaching Blues en Terraplane Blues).
Bo heeft een mooie heldere stem, die bijzonder past bij deze stukken. Zijn gitaarspel of het is met een van zijn resonator gitaren of de 3 snaren gitaarbox blinkt uit in eenvoud, die je er toe dwingt om nog meer naar de teksten te luisteren. 
Het album is opgenomen in de Uncle Larson’s Studio te Den Haag met een BBC Marconi AXB microfoon uit eind jaren dertig dus je krijgt een mono geluid te horen, wat helemaal niet stoort. Grappig is de toevoeging van het kraken van een 78 toeren plaat. Soms aan het begin en/of  het eind van het nummer, alsof je je weer terug waant in die jaren. 

Bo heeft een mooi product afgeleverd na Traveling uit 2015.
Op vrijdag 16 februari 2018 is de presentatie van het nieuwe meesterwerk in het Rietveld Theater te Delft. Aanvang 20.00 uur.


De nummers: 
01 Preaching Blues 
02 Going Over The Hill 
03 Trouble In Mind 
04 Sic 'Em Dogs On 
05 Keep Your Lamp Trimmed and Burning 
06 Black Water Blues 
07 Mississippi Boweavil Blues 
08 Southern Can is Mine 
09 Terraplane Blues 
10 Pallet on The Floor 
11 You're Gonna Need Somebody on Your Bond 
12 Look at The People Standing at The Judgement