Up Barrelhouse trein raast maar door Slideshow

 

Zaterdag 8 februari 2020, VANSLAG in Borger
Barrelhouse trein raast maar door

Tekst: Herman Keverling Buisman
Foto's: Herman Keverling Buisman

BarrelhouseHad me de laatste tijd erg zitten te verheugen op dit concert in dit unieke stukje Drenthe.

In het centrum van het dorp aan de rotonde staat een machtige kerk, die volledig omgebouwd is tot trouwlocatie, maar bovenal tot podium, waar de laatste acht jaar optredens/concerten worden gegeven. Er is werkelijk alles aan gedaan om de akoestiek aan te passen en dat is wonderwel gelukt. Alle lof voor Henk Eggens tezamen met een ploeg vrijwilligers.  Echte doorzetters. Het wordt wel “het kleine Paradiso van het noorden“ genoemd.

Een van de oudste bluesbands van Nederland is neergestreken en ze hadden er zin. Op papier werd aangekondigd, dat  er twee sets zouden worden gespeeld : eerst een akoestische en de tweede elektrisch, maar artiesten moet je niks voorschrijven: er werd gelijk van acquit gegaan, de lady en de mannen hadden er zin in!
Barrelhouse staat in de Dutch Blues Hall of Fame, zangeres Tineke Schoemaker werd gekroond tot beste blueszangeres van Nederland in 2012 en met meer dan 15 albums, 2000 optredens en al meer dan 40 jaar  lang dezelfde bezetting, ze hebben nauwelijks introductie nodig.

Trots klonk er in de stem van Henk Eggens bij de aankondiging van de band: ze konden ook gebruik maken van de oude piano!  En trots was hij ook om het feit, dat de hoofdprogrammeur van het hoofdstedelijke Paradiso Jan Willem Sligting (bassist en mondharmonica en accordeon) met hem had gebeld!
Prima drumwerk werd geleverd door Bob Dros, de bas (zowel stand up als elektrische) door Jan Willem gaf de basis van de band. Pianowerk werd weer uitstekend en enthousiast vertolkt door Han van Dam en dan het gitaar duo en broers Guus en Johnny Laporte: ze deden om beurten de solo’s met respectievelijk hun Fender en Gibson.
En niet te vergeten de lady: Tineke Schoemaker: wat een zangstem, af en toe heel ingehouden, maar ook met veel uithalen: kippenvel!

Met totaal 150 mensen in de zaal/kerk, waarvan 40 konden zitten was het een uitverkocht huis.
Zulke optredens proeven naar meer, dat is zeker.

 

 

Master of ceremonie
Barrelhouse-23
Barrelhouse-22
Barrelhouse-21
Barrelhouse-20
Barrelhouse-19
Barrelhouse-18
Barrelhouse-17
Barrelhouse-16
Barrelhouse-15
Barrelhouse-14
Barrelhouse-13
Barrelhouse-11
Barrelhouse-10
Barrelhouse-8
Barrelhouse-7
Barrelhouse-6
Barrelhouse-5
Barrelhouse-4
Barrelhouse-2
Barrelhouse

  button-home button-gastenboek button-recensies  

Totaal aantal foto's: 21 | Maak web foto albums met Jalbum | Chameleon skin | Help