logo-new-bluesbreeker

 

 

 


button-home

 

button-recensies

 

button-gastenboek

Atomic Road Kings

atomic-RoadKingsEP’tjes hebben voordelen en nadelen voor de luisteraar. Voordeel is dat de band al direct alles uit de kast moet halen om de luisteraar te overtuigen van hun muzikale kwaliteiten en zich te binden. Het nadeel dat daar tegenover staat is dat indien de luisteraar het helemaal te gek vindt er te weinig nummers op staan.

In het geval van de band Atomic Road Kings kan ik met een gerust hart zeggen dat het hierboven geschrevene van toepassing is op hun release. Vanaf ‘Voodoo Woman Blues’, het eerste nummer tot en met ‘Easy Baby’ de vijfde en laatste track, spettert het.

Stevige harp en slepende harppartijen van Eric von Herzen en een schelle, rauwe maar bluesy stem  van Kyle Jester. Voeg daarbij de strakke bas van Brent Harding en de fikse drum van Tom Essa en je hebt meeslepende en intense blues.

Terugkomend op de openingstrack komen we Kid Ramos tegen, hij speelt daarop zijn kenmerkende gitaarspel zoals we dat ook kennen van the Mannish Boys of van the 44’s. Een sterke opening van deze release.

Hun uitvoering van: ‘Automatic’ is gaaf maar niet verrassend. Dat heeft niets met de kwaliteiten van de band te maken maar gewoonweg omdat dit nummer welhaast door iedere aansprekende band met een gedegen harpspeler is gecoverd. Feit blijft wel dat “ARK” een bijzonder fraai werkje ervan heeft gemaakt.

‘Broke and Lonely’ is een nummer waar op Kyle Jester zijn gitaar eens ‘echt’ laat spreken. Snerpende soli harmoniëren goed met de harp en de zang. Een stevig op poten gezette song die wel blijft hangen.

Het is kort maar hevig genieten van dit EP’tje waarbij de band zich toch neerzet als een goede vertegenwoordiger van de blues. Ik ben benieuwd hoe de band er live voorstaat en hoe hun setlist er uitziet.