Up 30 jaar JSB feest der herkenning Slideshow

 

Poppodium Boerderij 20 januari 2024, Zoetermeer
30 jaar JSB, feest der herkenning


Tekst: Bert Lek
Foto’s: Bert Lek

Het concert vanavond in de Boerderij is het tweede in het kader van dertig jaar JSB. De letters staan voor de Julian Sas Band bestaande uit Julian Sas, zang en gitaar, Edwin van Huik, bas en Lars-Erik van Elzakker, drums.

In een goed gevulde CreativeColors benedenzaal geven de mannen twee sets van een uur plus.
Vanavond zijn er geen gasten, die je wel verwacht op hun dertigjarig feestje. Het gaat zoals altijd gelijk met ‘Home feeling’ en ‘World on fire’ alle remmen los. Vooral Julian gaat er tegenaan. Voor Edwin is het aanpoten en af en toe uithijgen.

Er is weinig verschil met het laatste optreden in de Boerderij dat ik in 2022 zag. Alleen Edwin staat nu links i.p.v. rechts van het podium. Toen was het voor hem de eerste keer. Nu twee jaar later voelt hij zich als een vis in het Zoetermeerse water. Hij bast sober met lage tonen en stelt zich net als Lars-Erik in dienst van Julian. De laatste gaat wel te keer als “Animal” uit de Muppets serie. Een geweldig door merg en beengaande ‘Blues For J.’ is het eerste prachtige rustpunt. Helaas wordt erachter in de zaal doorheen gekletst. Jammer.

Daarna weer boogie met ‘Driftin’ boogie’ in een lekker hoog tempo. In ’Blues for the lost and found’ werkt Julian naar een muzikaal hoogtepunt. Met de minder bekende ‘Tale spreader’ wordt de eerste set afgesloten.

De tweede set begint met ‘Turpentine moan roll on’. Heerlijk rustig slidewerk, dat in het tweede gedeelte van het nummer overgaat in een uptempo met ruige uithalen. Daarna een tandje terug met ‘Ain’t no Change life’ en ‘Life on the line’. Daar mis ik toch de Hammond van Ronald Bakker, die het nummer wat voller maakte. Terug naar de begintijd van de JSB met ‘Sugarcup Boogie’ dat langzaam maar zeker overgaat in ‘Hey Joe’. De beste Hendrixuitvoering van ruim een kwartier! Met ‘Devil got my number’, ook zo’n klassieker, wordt het concert afgesloten. Daarna volgen nog ‘Walking blues’ en ‘Bullfrog blues’ als toegift. Vooral het laatste nummer zorgt ervoor dat iedereen opgewekt naar huis gaat. De band laat zien en horen voorlopig nog door te kunnen gaan. Op naar de 40 JSB!

 

JSB-2
JSB
JSB-4
JSB-3
JSB-5
JSB-6
JSB-7
JSB-8
JSB-9
JSB-10
JSB-11
JSB-12

  button-home button-gastenboek button-recensies  

Totaal aantal foto's: 12 | Maak web foto albums met Jalbum | Chameleon skin | Help