Up Seizoensafsluiting 2016-2017 KTBA Slideshow

 

Keeping The Blues Alive 21 mei 2017 te Vlierden
Jonn Del Toro Richardson en Shawn Holt & The Teardrops

Tekst: Paul Scholman
Foto’s: Leo Gabriëls


JDTRHet ontvangst was allerhartelijkst door het comité van Keeping The Blues Alive. Het is mijn eerste bezoek aan deze fanatieke groep blueslovers. Men probeert altijd om een afwisselend en ook gevarieerd programma te presenteren. Deze keer moest het er maar eens van komen.

Om 15:19 sharp begon Jonn Del Toro Richardson aan zijn gig. Zijn begeleiding bestaat uit de twee Fransen Fred Jouglas (-contra) bass en Pascal Delmas op drums, waarbij hij zelf gitaar speelt. De Franse gasten stonden pas nog op Moulin Blues als ritmesectie en zijn veel gevraagd. Jonn’s stem ligt prettig in het gehoor en ik kwam er maar moeilijk op wiens stem de man gelijkenis vertoonde, maar ineens dacht ik aan David Hidalgo van Los Lobos.Hij soleert uitstekend en vraagt geregeld hoe het met ons gaat. Met mij gaat goed, zolang hij maar aan de gevoelige snaren van zijn lichtblauwe Fano-gitaar friemelt, dat doet hij overigens zonder plectrum.

Hij weet het hooggeëerd publiek in muisstil te krijgen door de volumeknop van zijn gitaar op standje bijna uit te zetten en lekker ingetogen de solo verder te zetten. Dat weten ze op waarde te schatten in Vlierden, want in no time is het werkelijk doodstil. Ongehoord, wat een discipline. Mensen komen voor de muziek, niet om te praten. Mooi.
Texaanse, Spaanse invloeden, Los Lobos invloeden… Vertellend tijdens het vernieuwen van een gebroken snaar. Het is ronduit genieten geblazen met deze man.

The Teardrops vangen aan zonder hun kopman. Tom Holland blijkt echter een uitstekende zanger die het openingsnummer mag vertolken. Daarnaast speelt de man een heerlijke slide-gitaar en wisselt dat doorlopend af door de slide van de hals af te wenden. Shawn Holt komt het podium op een laat direct horen wat hij op zijn Fender in zijn mars heeft. Er wordt door de zoon van Magic Slim (Morris Holt) een BB King vertolking van The Thrill is Gone overgelaten aan bassist Russell Jackson die ook over een uitstekende stem beschikt.

Shawn HoltShawn Holt is de zoon van Blueslegende Magic Slim. De tomeloze energie, het imponerende geluid van The Teardrops, een kenmerk, is nog steeds springlevend en als je terugkijkt op wat Magic Slim en The Teardrops hebben gedaan de afgelopen 35 jaar, kunnen we vooral blijven genieten van de unieke klanken van The Teardrops en energie met Shawn Holt in hun gelederen. Mooie erfenis. Shawn begon op zijn 17e jaar blues te spelen, toen hij onderweg was met zijn vader Slim, oom Nick Holt and The Teardrops. Kort na die tournee met zijn vader, realiseerde Shawn zich zijn genetische lot (alle Holt familieleden zijn getalenteerde muzikanten) en vormde hij zijn eigen band.

Shawn Holt and The Teardrops won inmiddels een award voor het beste artiesten debuut ‘Daddy Told Me’ door de Blues Foundation (BMA) in 2014. En won ook de 2014 Blues Blast Music Award voor nieuwe artiest Debut Album ‘Daddy Told Me’.
‘Double Trouble’ wordt in een schitterende uitvoering neergezet, waarbij Holt aan het eind van het nummer in de lach schiet. Beschaamd zegt hij dat dit eigenlijk niet kan op zo'n serieus onderwerp. Hij geeft gauw Tom Holland de schuld. De zaal lacht mee, maar het was werkelijk doodstil tijdens het nummer. Mooi die beleving, maar ook de discipline. Daar kan menig venue een puntje aan zuigen.

Allen Kirk drums, Russell Jackson bass. Tom Holland (slide)gitaar, zijn zeer veelzijdige muzikanten gebleken en in het tweede bedrijf slaat de vlam in de pan met een Sweet Home Chicago een medley met alle bandleden. Shawn Holt gaat achter de drumkit waar hij de bassist opvolgt. Jonn Del Toro Richardson zit ook ineens achter de trommels en iedereen blijkt ineens van alles te kunnen bespelen. Onze twee Fransen spelen ook nog even mee op hun eigen instrumenten. De hoofdrol wordt vertolkt door Allen Kirk. Hij heeft een heerlijke medley in petto die de aanwezigen zich nog lang zullen herinneren. Kirk heeft de attitude heeft van Muddy Waters, maar dat hij ook een ‘beetje’ gitaar kan spelen bewijst hij met een heerlijke solo.  Het gebeurd weleens dat twee bands er in de toegift een feestje van maken, maar dit was een feest. Zompige blues recht uit hart als ik het zo mag omschrijven.

Ik blijk met mijn neus in de boter te zijn gevallen volgens velen aldaar. Het vaker een feest, maar op deze wijze is nog niet eerder vertoont in Vlierden. Ik vrees dat ik toch maar wat vaker mijn neus moet laten zien daar. Helaas is het seizoen nu gesloten verklaard maar op 8 oktober staat Jim Suhler op de rol. Dus wie weet, aan het programma ligt het niet, trouwens aan de gastvrijheid van de mensen en het enthousiasme zeer zeker niet.

 

 

Jonn Del Torro richardson (100)-2
Jonn Del Torro richardson (103)-2
Jonn Del Torro richardson (111)-2
Jonn Del Torro richardson (112)-2
Jonn Del Torro richardson (28)-2
Jonn Del Torro richardson (31)-2
Jonn Del Torro richardson (56)-2
Jonn Del Torro richardson (67)-2
Jonn Del Torro richardson (75)-2
Jonn Del Torro richardson (85)-2
Shawn Holt & the Teardrops (117)-2
Shawn Holt & the Teardrops (123)-2
Shawn Holt & the Teardrops (137)-2
Shawn Holt & the Teardrops (144)-2
Shawn Holt & the Teardrops (154)-2
Shawn Holt & the Teardrops (82)-2
Shawn Holt & the Teardrops (86)-2
Shawn Holt & the Teardrops (89)-2
DE BLUES JAM (17)-2
DE BLUES JAM (2)-2
DE BLUES JAM (24)-2
DE BLUES JAM (37)-2

  button-home button-gastenboek button-recensies  

Totaal aantal foto's: 22 | Maak web foto albums met Jalbum | Chameleon skin | Help