Up Mason Rack in The Shack Slideshow

 

Zondag 21 mei, The Shack, Oude-Meer
Mason Rack band is Down Under

Tekst: Bert Lek
Foto’s: Bert Lek


mason rack“Ik ben benieuwd wat voor verslag jij hiervan maakt.” fluistert René Wijs in mijn oor na drie nummers. Net als voor hem wordt deze middag in de Shack te Oude Meer ook voor mij een vuurdoop, terwijl Mason Rack – zang en gitaar, Jules Keshan – drums en Jamie Roberts – bas er al voor de derde keer optreden en dat blijkt o.a. uit het feit, dat ze tijdens het concert de hamburgers aanprijzen, die de vorige keren zo goed in de smaak vielen.

Bij het eerste nummer wordt al duidelijk dat dit geen oubollige middag wordt. Wat is het? Een soort punk, punk blues, garage blues?
Wat een power straalt dit Australische trio uit. Mason bespeeld zijn Weissenborn gitaar zoals Jeff Healey dat deed, dus liggend op zijn knieën. Weergaloos slide werk laat hij horen, terwijl hij de Vintage gitaar normaal behandelt met een plectrum. Wat hij ook bespeelt, Jules en Jamie volgen hem knap op drums en bas, vooral voor Jules neem ik mijn pet diep af. Wat een vakwerk aan drummen laat hij deze middag horen. Soms tegendraads, wat de nummers nog interessanter maken en Jamie houdt vrolijk de boel met zijn stuwende bas bij elkaar.

Weinig bekende nummers komen er voorbij, maar als er een paar bekende titels passeren, zoals ‘Crawlin’ Kingsnake’, ‘Flip, Flop en Cry’ en ‘Who Do You Love?’ krijgen ze mede door de gruizende stem van Mason zo’n bewerking, dat er weinig van het origineel overblijft, maar aan het showelement is ook gedacht door de mannen uit Queensland. Aan het eind van beide sets moeten de biervaten eraan geloven als drum element. Alle drie gaan ze als een beest te keer. Prachtig om te zien hoe het aanwezige publiek dit waardeert.

Na de pauze zien we in een keer veel mensen in Mason Rack Band t-shirts lopen, dus de verkoop mag geslaagd genoemd worden.

In de tweede set nemen de mannen halverwege de set elkaars instrumenten over. Mason achter de drums, Jules, de basgitaar en Jamie de lead gitaar en een keer de vocalen. Hoewel ze niet uit Amerika komen, nemen ook zij Donald Trump op de hak in het Stones nummer ‘You Can’t Always Get What You Want!’ dat op veel goedkeuringen vanuit het publiek kan rekenen.
Daarna volgt nog een zeer aparte uitvoering van ‘I Got My Mojo Working’ en ‘Boom, Boom, Boom’ De laatste als een van de twee toegiften, afgedwongen door Rian en Berry met groot tromgeroffel want in de Shack ben je niet zomaar klaar met jouw optreden.

Een zeer aparte middag in Oude Meer. Dat weer wel.

 

Mason Rack (1 van 36)
Mason Rack (2 van 36)
Mason Rack (3 van 36)
Mason Rack (4 van 36)
Mason Rack (5 van 36)
Mason Rack (6 van 36)
Mason Rack (7 van 36)
Mason Rack (8 van 36)
Mason Rack (9 van 36)
Mason Rack (10 van 36)
Mason Rack (11 van 36)
Mason Rack (12 van 36)
Mason Rack (13 van 36)
Mason Rack (14 van 36)
Mason Rack (15 van 36)
Mason Rack (16 van 36)
Mason Rack (17 van 36)
Mason Rack (18 van 36)
Mason Rack (19 van 36)
Mason Rack (20 van 36)
Mason Rack (21 van 36)
Mason Rack (22 van 36)
Mason Rack (23 van 36)
Mason Rack (24 van 36)
Mason Rack (25 van 36)
Mason Rack (26 van 36)
Mason Rack (28 van 36)
Mason Rack (29 van 36)
Mason Rack (30 van 36)
Mason Rack (31 van 36)
Mason Rack (32 van 36)
Mason Rack (33 van 36)
Mason Rack (34 van 36)
Mason Rack (35 van 36)
Mason Rack (36 van 36)

  button-home button-gastenboek button-recensies  

Totaal aantal foto's: 35 | Maak web foto albums met Jalbum | Chameleon skin | Help