logo-new-bluesbreeker

 

 

 


button-home

 

Interview

 

 

Zwarte Cross- Bayou Vrijdag 24 juli, 2015
T-99 Terug na 4 jaar en gelijk het success gepakt… Zo is dat gegaan….

Door: Mfeelingsfmusic Maggie

MischaWie zijn ze in een korte omschrijving: ‘Ik ben gitaar’, zegt Misha, ‘Ik ben de drummer dus ik ben Boem’, zegt Martin, ‘Ik ben heel stil’, zegt Donné, ‘En ik ben Bourbon’, zegt Hector.
‘Bourbon?’ vraag ik verbaasd. ‘Ja, Bourbon die whiskey weet je wel’, voegt Hector lachend toe.
De band heb ik al ontmoet bij vorige festivals van dit jaar. Zoals de naam van de band T99, al doet vermoeden zijn ze gestart in 1999 en we hebben het over de Amsterdamse driemansformatie, die nu als één van de belangrijkste vernieuwers binnen de rootsmuziek wordt gezien. Invloeden uit tal van muzikale stromingen in het verleden van ondermeer blues, rhythm & blues en woestijnrock. Goede muziekervaringen vergeet ik niet zo maar. Meestal weten muzikanten wel wie oprecht geniet bij een live optreden. Er ontstaat een enorme uitwisseling van energie of juist niet. Een band interviewen direct na een energieke optreden vind ik dan ook geweldig, want dan zijn de opmerkingen, emoties en gevoelens nog helemaal puur en vers. Fantastisch dat dit nu mogelijk was en op zo'n spontane, gezellige en vriendschappelijke manier dat ik dit eigenlijk geen interview durf te noemen maar...

Gezellig IN GESPREK MET T99


“Hallo.. Wat hebben we weer van jullie optreden genoten. Herman gaat wat foto's maken als jullie dat ok. vinden. Het gesprek zal ik opnemen en het zal door BLUESBREKER gepubliceerd worden.”
“Welkom bij de 19 de Editie van Zwarte Cross, de Bayou backstage, met wie zit ik hier gezellig aan tafel?”


“Hi Maggie, ik ben Mischa Den Haring, speel gitaar, mandoline en zing. “Ik ben Donné la Fontaine speel banjo, contrabas en ukelele. (Donné voegde er nog haastig aan toe dat hij "niet zingt" Deze opmerking vond de band waanzinnig leuk.) Vervolgens zegt Martin de Ruiter, “Ik doe de drums, percussie en de zang”. Sinds kort is Hector (Hekkie) toegevoegd en hij doet het geluid. “Dus heel belangrijk”, voegde ik er aan toe.

DonneOver de band
“Mischa, stel je voor dat ik helemaal niets over de band weet, hoe zou je de band dan beschrijven?”
“We zijn in 1999 begonnen, er zijn nog wat bezettingswisselingen geweest, maar sinds 2003 is de huidige bezetting met Donné en Martin een feit. Tot 2010 hebben we veel in het buitenland gespeeld en we hadden behoorlijk wat succes in Duitsland. Eind 2010 hebben een break genomen met het idee om gewoon een pauze te nemen. Maar we zijn weer volop aan het toeren vanaf maart 2015. Eerst een Clubtour gedaan”. “Clubtour? Welke?” . “Ik denk dat Donné daar meer over kan vertellen”, vervolgt Mischa. “Jaaa Donné vertel..hoe en waar .. zijn jullie eerst begonnen met zoiets als een try-out?”, “Neeeee ... we zijn gelijk begonnen met Paradiso en Vera Tivoli”, zegt hij met een verbaasde expressie in zijn ogen. “Het idee was blijven spelen om weer het going-on gevoel terug te pakken.”

Tours en Festivals
Martin de drummer is nu aan het woord, Hij drumt rondom zijn eigen drumstel, te gek om te zien. Maar hij zingt en spreekt met dezelfde passie. Wie is Martin in één woord? “BOEM” is zijn antwoord. “Wat wil je vertellen over jullie zomer tour?” …"Hele drukke zomer met veel festivals, Moulin Blues, Ribs and Blues, en andere festivals zoals in Deventer en Big Rivers in Dordrecht”… “Ja klopt en wat toevallig dat ik bij deze festivals ook ben geweest, maar de Black Cross is voor ons één van de belangrijkste festivals. We hebben straks ook een radio interview.”

MartinOptreden Black Cross
“Het was voor ons een speciaal optreden”, zeiden ze unaniem. Over hun aandeel zelf, wensten ze bescheiden te blijven, maar “Het publiek was echt superleuk. We zijn erg blij dat iedereen meedeed aan een fantastisch interactie. Jong en oud dansers en ook de niet dansers zagen er blij uit. Hector de geluidsman van de band is ons vierde bandlid, de mixen die hij maakt met ondermeer de echo’s maken het optreden nog voller, en nog spannender.”
Wel een feit is dat het de aandacht trok van BNN en voor de Nederlandse TV werden opnames gemaakt voor een Zwarte Cross sfeer reportage.
SUN, Wat een mooie nummer is dat.
‘Oh the sun climbs on higher It makes my shadow go’


Waar zijn ze in de komende tijd te vinden?
In Asten - Misty Fields, vrijdag 4 September, Sneek, Poppodium Het Bolwerk 18 september, Maasdijk, Kingsnakes Festival hoofdact 26 September.

Tot slot, ik dank jullie wel voor het gesprek en ik hoop jullie snel weer te zien. Zelf heb ik ontzettend veel van genoten van de muziek, de band, de sfeer en volgens Zwarte Cross ‘beleid' gezellige gesprek.