Up Duvelblues 2017 Slideshow

 

Puurs (B), zaterdag 27 mei 2017
Duvel Blues 2017

Tekst: Dik Zorgman
Foto’s: Bert Lek


marcHoe hadden we het ons kunnen voorstellen. De eerste hittegolf van het seizoen, temperaturen ver boven de 30 graden. Is dit wel goed voor een festival? In dit geval wel want de bezoekers komen in grote aantallen om te genieten van de interessante line-up. De organisatie is top, vriendelijk en behulpzaam en…. de dranken zijn goed gekoeld. Dus alle ingrediënten zijn aanwezig om er een mooi feest van te maken.

Om klokslag 15:30 uur start de Belgische Marino Noppe Band met een ronkende set van precies een uur. De mannen bespelen veel vintage-instrumenten, afgekloven Telecasters enz. Marino Noppe wordt aangekondigd als de enige authentieke bluesman van België; ik weet dat er meer rondlopen, maar afijn. Het blijkt een smakelijke opener te zijn.

Het festivalterrein bestaat uit twee delen: een heel warme tent en een nog warmere intieme zaal met stoeltjes. Davina & The Vagabonds zetten in de zaal een optreden neer met veel `Old School` invloeden. Een likje dixieland, een snufje vaude-de-ville. De `looks` zijn vijftiger jaren. Davina draagt een hoofddoekje geknoopt zoals een ideale huisvrouw dat in die tijd deed. Een onderhoudende zangeres en lekkere losse blazerssectie en swingende drums en bas.

In de tent wordt in de tussentijd de set van Marc Ford & The Neptune Blues Club opgebouwd. Marc Ford heeft zijn roots liggen in de Southern Rock en was in de negentiger jaren betrokken bij The Black Crows en zijdelings bij Guns N Roses. Ook zijn er sporen van Americana te ontdekken. Hou je van deze rockstijl dan was dit een goed optreden, maar was het blues??????

Met tegenzin terug naar de warme zaal alwaar Hat Fitz (Australië) & Cara Robinson (Nrd-Ierland) aantreden. Een oude National gitaar en een vijftiger/zestiger jaren axe staan klaar en ook een bij elkaar geraapt setje drums. Cara behandelt de drums, tin whistle, tamboerijn en washboard, Hat Fitz doet de gitaren. Beiden zingen. Hat Fitz ziet eruit als een Australische schapendrijver met weinig tekst en Cara draagt een charmant Brigitte Bardot jurkje. Veel werk van de oudere albums komen voorbij en ook het publiek mag uit volle borst meezingen. Enkele nieuwe nummers worden uitgeprobeerd. Een verfrissend optreden. Om met Hat Fitz te spreken OOOoohh Yeah. Cara

De tent staat al bol van de New Orleans funk van Walter `Wolfman´ Washington. Deze man heeft zijn sporen verdiend in de blueswereld. Hij heeft een heerlijk funkende nachtclubband bij zich met alweer een blazerssectie. Het wordt een heel prettig optreden van deze bluesgigant en veel mensen staan in de hitte te dansen. Mr. Washington mist wat van zijn oude scherpte, maar niemand die dat merkt. Canadees Matt Andersen mag als laatste de zaal betreden om zijn singer/songwriter kunstje te vertonen. Allereerst valt op dan Mr Andersen vele kilo´s zwaarder is geworden, maar dat weerhoudt hem niet om zijn gitaarkunsten tot het uiterste op te voeren. Qua stem liep het begin niet zo lekker, maar verderop in de set wordt het veel beter. `Ain´t No Sunshine` gaat erin als koek en James Taylor`s `Steamroller Blues` is de zinderende uitsmijter en hij laat een verbijsterd publiek achter.

Naar de inmiddels koelere tent: Rick Estrin & The Nightcats sluiten Duvel Blues af met een prima set West-Coast blues. Altijd gaan de beentjes van de vloer als de band gaat swingen en de volle gulle lach komt tevoorschijn als Rick Estrin zijn grappen verkoopt. De start had wat kleine technische problemen, maar die zijn snel opgelost. Ook wordt Lonnie Mack geëerd met een van zijn klassiekers. In de kleine uurtjes is er nog voldoende publiek om het erg gezellig te houden.
De zestiende aflevering van Duvel Blues gaat de geschiedenis in als zeer geslaagd met uitschieters: Davina & The Vagabonds, Hat Fitz & Cara en Rick Estrin & The Nightcats.
Helemaal top.

 

 

Poster (1 van 1)
Marino Noppen Band (1 van 5)
Marino Noppen Band (1 van 4)
Marino Noppen Band (3 van 4)
Marino Noppen Band (4 van 4)
Davina and The Vagabonds (1 van 5)
Davina and The Vagabonds (2 van 5)
Davina and The Vagabonds (3 van 5)
Davina and The Vagabonds (4 van 5)
Davina and The Vagabonds (5 van 5)
Marc ford and The Neptune Blues Club (1 van 5)
Marc ford and The Neptune Blues Club (2 van 5)
Marc ford and The Neptune Blues Club (3 van 5)
Marc ford and The Neptune Blues Club (5 van 5)
Hat Fitz and Cara (1 van 4)
Hat Fitz and Cara (2 van 4)
Hat Fitz and Cara (4 van 4)
Matt Andersen (1 van 3)
Matt Andersen (2 van 3)
Matt Andersen (3 van 3)
Rick Estrin and The Nightcats (2 van 7)
Rick Estrin and The Nightcats (3 van 7)
Rick Estrin and The Nightcats (4 van 7)
Rick Estrin and The Nightcats (5 van 7)
Rick Estrin and The Nightcats (6 van 7)
Rick Estrin and The Nightcats (7 van 7)
Walter Wolfman Washington (1 van 6)
Walter Wolfman Washington (2 van 6)
Walter Wolfman Washington (3 van 6)
Walter Wolfman Washington (4 van 6)
Walter Wolfman Washington (5 van 6)
Walter Wolfman Washington (6 van 6)
backstage (1 van 2)
backstage (2 van 2)

  button-home button-gastenboek button-recensies  

Totaal aantal foto's: 34 | Maak web foto albums met Jalbum | Chameleon skin | Help